Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 13 hónaposan bolti tej?

13 hónaposan bolti tej?

Figyelt kérdés
Létezik rajtam kívül olyan anyuka, aki a 13 hónapos gyerekének nem ad már tápszert /se anyatejet/, hanem bolti tejet, esetleg kakaót? 1 éves koráig természetesen tápszer volt /mert nem volt anyatej/, de megbeszéltem a doktornővel és 1 hónap alatt átálltunk a tejre. De sokan elítélnek, van más is, aki így csinálja? És tudja valaki, mennyi idős koráig kell forralni a tejet? Köszönöm.
2009. jan. 22. 13:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%
bio tejet javaslok a kicsinek
2009. jan. 22. 14:30
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

14:05

Tisztázzuk a fogalmakat!

Tejallergia= tehéntej allergia vagy más állat tejére való allergia. Az allergiát a tejfehérje okozza. Ez heves és kevésbé heves reakciókat vált ki légúti tünetektől az ekcémán át a fulladásos anafilaxiáig.

Ezt az előttem szóló anyukák nagyon jól tudják. S még annyi ez általában egészen kicsi gyermekkorban alakul ki és szerencsére kinőhető iskolás korra. Azok a családok jobban veszélyeztetettek ahol a családban már előfordult allergia ( bármely allergia)

Tejcukor allergia, vagyis a laktoze intolerancia a tejben található cukor a laktoz bontási képtelensége, mert hiányzik egy enzim a szervezetből. Ez lehet kisgyerekkori illetve kialakulhat felnőttben is. Tünetei általában tej fogyasztást követő hasmenés, hányinger étvágytalanság, puffadás.

Nem keverendő a kettő. Lehet nem vagy profi a témában de akkor meg inkább neszól jele.

S még annyit mind a tejfehérje és mind a laktóz érzékeny gyerekek, babák nyugodtan szopjanak. Az anyatej az olyan,hogy vigyáz a gyerekre, hogy egyszerűen fogalmazzak.

dietetikus

2009. jan. 22. 14:36
 13/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát, de a világért sem szeretnék vitát. Megtudtam, hogy más is gondolkodik hozzám hasonlóan, megnyugodtam és hála istennek a fiamnak nincs baja a tejtől, se a kakaótól. Akinek allergiás a babája, kívánom, hogy minél előbb gyógyuljon meg. szép napot.
2009. jan. 22. 14:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a 4., 7., 8. válaszoló. Az utolsónak válaszolónak köszönöm. Köszönöm, hogy szakemberként is leírta a véleményét és ezáltal megerősített engem is jónéhány dologban és eloszlatta a tévhiteket.
2009. jan. 22. 14:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nincs mit.

Mindenkinek kívánom,hogy egészséges boldog babája, gyerekei legyenek!

2009. jan. 22. 14:55
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Én egy három gyerekes anyuka vagyok,9 és 8 évesek a nagy gyerekeim és 22 hónapos most a pici lányom.Úgy ahogy a két nagyobbik gyermekemnek úgy a pici lányomnak is elég hamar elkezdtem adni a bolti tejet abból is a 1,5%-osat.A középső gyermekemet vizsgálták annak idején tejallergiára és akkor mondtam a doktornőnek hogy elég hamar kezdtem el adni neki sima tejet,hozzáteszem nem volt hál isten tej allergiájja a lányomnak.Ő is azt mondta,hogy régen mikor mi voltunk gyerekek nem volt olyan hogy tápszer,csak kecske vagy tehéntej,mégis felnőttünk és nem sokunknak volt a tejtől bármi baja.Szerintem mindenki maga dönti el hogy hogyan neveli a gyermekét és mit mikor kezd el adni neki.Volt olyan ismerősöm akinek a babájja az anyatejet sem bírta mert allergiás volt rá,és nem bírta sokáig a tejet és a tejtermékeket sem.Mindent később kezdett el adni és mára semmi baja a gyereknek a tejjel és a tejes dolgokkal.Van olyan gyerek akinek a szervezete gyengébb és nehezen dolgozza fel az új dolgokat.Ha fokozatosan szoktatjuk hozzá álltalában nem lessz semmi baja.Annak a válaszolónak pedig csak annyit mondanék,hogy ha 2 évig csak anyatejet ad a gyermekének,akkor ne is csodálkozzon,hogy kiütik az új dolgok.

2009. jan. 22. 15:24
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

Drága, kedves 3 gyerekes! Az utolsó mondatod nekem szólt.

A gyermekem 7 hós koráig kizárólag anyatejet kapott, mert akkor fogadta el először a szilárd ételt. Mivel az atópiás dermatitisze(ami miatt sokszor véres volt a bőre és kórházban kötöttünk ki) 8 hónapos korában múlt el, vagyis vált tünetmentessé, ezért onnantól fogva vezettük be a tejtermékeket. Sajtot, joghurtot, kefírt stb... Mindent evett 2 éves koráig, ami tejből, tejjel készült, csupán szín tejet nem fogyasztott. De nem is volt rá szükség, hiszen még mindig sokszor szopizott és sok tejem is volt. A színtejet 2 éves korában kezdtem el adni. Mindezt és az előtte való étkeztetését is szigorú kórházi, gyermekorvosi ajánlással és egyeztetéssel folytattuk. Ebből kifolyólag mindent úgy tettünk, ahogyan azt az erre képzett szakemberek ajánlották és előírták.

Akkor most min ne csodálkozzak? Vagy neked is van erre vonatkozó szakképesítésed?

Nekünk sem az első gyermekünk...nem mintha ez számítana.

2009. jan. 22. 15:36
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Na én le se írom, hogy a gyerekem mikor kapott először tehén tejet. Na jó, mégis, de úgy le leszek húzva, ahogy kell. Én 11 hónaposan higított, forralt tehéntejet adtam már a fiamnak, egy évesen pedig már higítás és forralás nélkül adtam neki. Most 2 éves, sosem volt ebből baja. Öcsém 9 hónapos korától kezdve kapott tehéntejet (először persze higítva, forralva), most 20 éves, egészséges felnőtt ember. Lehet lehurrogni, hogy miért azzal jövök, hogy mi volt régen, de megfigyeltem, hogy ezen az oldalon, ha azt mondom, hogy az én gyerekemnek nem lett baja tőle, akkor az a baj, mert ugyan már, az nem jön elő ilyen korán, csak felnőtt korban. Ha meg azt mondom, hogy régen aki kapott az ma nem lett tőle beteg ember, akkor meg az a baj, hogy jaj hát az régen volt és duma duma duma. Egy 13 hónapos gyerek nyugodtan kaphat tejet.

Múltkor a Milupa küldött nekem valami reklám szemetet, amiben azt nyomatták, hogy 3 éves korig nem lehet tehén tejet adni. Na azon kiakadtam. Persze, inkább 3 évig tömjem a zsebüket, nem? Ugyan már, gondolkodjunk egy kicsit, kinek éri meg egyedül ez a hülyeség? A tápszer gyártóknak, senki másnak.

2009. jan. 22. 15:57
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

Én már annyiszor mondtam, hogy azért nyomatják ezt, hogy a tápszergyárak megéljenek. Ugyanez, a hússal. Minek kell az a mérgezett hús???

Ja nálunk tejbegríz volt tegnap a vacsi. Kislányom 11 hós:)

Ja és még mindig szinte CSAK szopik, csak el mentem pár órára, így azt adott neki a férjem.

Szoptatni is azért nem tudnak az anyukák, mert (nem véletlenül) félre vannak tájékoztatva:(

2009. jan. 23. 09:00
 20/21 anonim ***** válasza:
27%
elmentem
2009. jan. 23. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!