Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 13 hónaposan bolti tej?

13 hónaposan bolti tej?

Figyelt kérdés
Létezik rajtam kívül olyan anyuka, aki a 13 hónapos gyerekének nem ad már tápszert /se anyatejet/, hanem bolti tejet, esetleg kakaót? 1 éves koráig természetesen tápszer volt /mert nem volt anyatej/, de megbeszéltem a doktornővel és 1 hónap alatt átálltunk a tejre. De sokan elítélnek, van más is, aki így csinálja? És tudja valaki, mennyi idős koráig kell forralni a tejet? Köszönöm.
2009. jan. 22. 13:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%

Én a lányomnak 1 éves korától adtam a bolti tejet, arra sajnos nem emlékszem mennyi ideig forraltam.Talán fél évet, de nem biztos.

A kisfiam most lett 1 éves, neki is úgy terveztem, hogy már adni fogom, de úgy néz ki ekcémás, így még tápszert eszik. Bár nem igazán értem, mert tejtermékeket már eszik, azt mondták azt lehet neki.

Szerintem ha nincs baja a babádnak a tejtől, akkor nyugodtan adhatod.

2009. jan. 22. 13:55
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

Szia! Az én kisebbikem 11 hónapos, tehát neki még nem adok tejet. DE a nagyobbik betöltötte a 4-t ő egy éves kora után kapott bolti és normál tehéntejet. Természetesen felforralva. A boltiból én a 2,8%- és a 3,5%-öst javaslom.

diet anyuka.

Igazából ha tegyem hozzá, a tápszergyártók reklámja a 2 éves korig tápszer. Ha nincs allergiás hajlam ( apa, vagy anya bármilyen allergiája, illetve a babának sem volt semmire allergiás reakciója) a családban nem fontos 1 éves kör felett tápszert adni. Ha van érdemes kitolni az első tej ivást későbbre.

2009. jan. 22. 13:56
 3/21 anonim ***** válasza:
52%
Az enyém is ennyi idős és tápos.Tegnap volt itt 1 barátnőm,akinek a 3 éves unokaöccse kórházban van.Most derült ki,hogy veseköve van amivel a kora miatt nem csinálhatnak semmit.Az orvosa mondta,hogy ezt a tehéntej okozta(megterheli a gyerekek veséjét,ezért szokták felesben vízzel higítva adni).Én tuti 2 éves koráig nem adok az enyémnek tehéntejet.Én nem ítéllek el,hiszen mindeki maga dönti el hogyan neveli a gyerekét.Az enyém csokit és más édességet sem evett még,sztem ráér vele.
2009. jan. 22. 13:58
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor valószínű nem vagyok egy szörnyű felelőtlen anya :-)
2009. jan. 22. 13:59
 5/21 anonim ***** válasza:
77%
A második válaszolóval egyetértek. Mi a férjemmel mindketten allergiások vagyunk. Ezért csak 2 éves korában adtunk először tejet a fiunknak, addig szopizott. Egy hónap múlva olyan tejallergiája lett, hogy szteroiddal kellett kezelni és teljesen tej és tejtermék mentes diétán van. Ezt iskolás koráig kell betartani, akkor lehet újra próbálkozni.
2009. jan. 22. 14:01
 6/21 A kérdező kommentje:
Hűűű. mindenkinek köszönöm a válaszokat.
2009. jan. 22. 14:02
 7/21 anonim ***** válasza:
51%

Ha felforralod a tejet az sose baj.A legújjabb kutatások azt mondják 3 éves korig ne adjunk tejet a gyereknek.Ettől függetlenül én is adtam és konkrétan nem érdekel ki mit mond.A forralt tejről úgy tudod leszoktatni hogy fokozatosan teszel hozzá kicsi nem forraltat is.

Ez a te döntésed a te gyereked neked kell eldönteni mit szeretnél,és ha még a doki is rábólint akkor miért is ne adnád neki ha szereti.Azt mondják azért ne mert nagyobb korban allergiás lessz minden félére.ezzel én nem értek eggyet főként mert amikor az én lányom volt ilyen pici

(most is csak 4 éves) akkor azt mondták 2 éves korig.Elsőgyerek volt követtem az utasításokat.Most fém érzeékeny ,rovarcsípésre nagyon allergiás bizonyos gyógynövénytartalmú gyógyszerekre a vezetékes víz 3 éveskoráig kiütötte.A fiam 17 hónapos már rég tejet iszik nem forralva meg sima csapvízből teát és semmi baja.Én is tehéntejen nőttem fel mert az volt és nem vagyok mindenre allergiás.Úgy hogy szerintem nincs összefüggés hiába is mondják.Az a baba amelyik meg tejérzékeny az az anyatejre is az.

2009. jan. 22. 14:02
 8/21 anonim ***** válasza:
46%
A tejallergiás gyerek az anyatejet se ihatja mert ugyan olyan laktóz van benne mint a tejben.Ott valami más lehet a bibi.
2009. jan. 22. 14:05
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Már ne haragudj, de egyáltalán nem igaz, hogy az a baba aki tejérzékeny, az az anyatejre is az! Ez óriási butaság!!!

Hiszen éppen ez a lényeg...de most ezt tényleg el kell magyarázni...???

Azért írok róla pár sort. Tehát az anyatej és bármilyen más állat teje nem hasonlítható összetételben össze. Minden más állat teje idegen. Az ekcémás babáknak és akik még nem azok, éppen azért ajánlják a minél további szoptatást, hogy kivédjék az allergiát.

Én voltam az a válaszoló, akinek a gyereke 2 évesen kapott először tejet és tejallergiás lett. És nem értem, hogy a történetemet miért húzták le egyesek, hiszen csupán a tapasztalatomat írtam le és nem a véleményemet, amin ítélkezni lehetne. De ez más téma...

A fiamon is azért jött elő az allergia, mert már választotta le magát a ciciről és eddig bírta a szervezete a tehéntejet.(1 hónapig)

De szerintem nézz utána a témának.

2009. jan. 22. 14:13
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Még egy kiegészítés a következő válaszolónak: A tejallergia nem csak a laktóz lebontásának zavarában nyilvánul meg. van gyerek, aki nem a laktózra, hanem a tejfehérjére allergiás.

De hát honnan vesztek ilyen butaságokat? Mert ha nem tudjátok, inkább ne írjatok ilyeneket le.

Mi szülők, akiknek tejallergiában szenved a gyereke, természetesen többet tudunk erről a betegségről, hiszen érint minket. Ezért nem baj, ha valaki nem tud róla sokat, mert nem érintett. De a tudatlanságnak is van határa és nem szeretném ha ez a nézet elterjedne és más tanácstalan anyáknak átadódna.

2009. jan. 22. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!