Mit tegyek, h megbarátkozzon szobatisztaság gondolatával?
28hónapos lesz a kislányom, és nem igazán mutat hajlandóságot a szobatisztaságra. Kezdem magam kellemetlenül és rossz anyának érezni emiatt. Úgy érzem, biztosan én nem veszem komolyan ezt a dolgot, és nekem kéne jobban rajta lennem az ügyön. Ha kérem, h jöjjön és próbálkozzunk meg a bilivel, csücsüljön rá, ilyesmi, rávágja, h nem. Viszi vissza, vagy rám szól, h másra figyeljek, ne a bili oda-hozatalával bajlódjak.:) Ha wc-re megyek, természetesen jön velem, mondja, h nincs pelusom, nincs rajtam a bugyim se, stb. Szoktam mondogatni neki, h sokkal egyszerűbb lenne az élete(ünk) pelus nélkül, higgye el, mert a peluscserét utálja már. Szól, ha van pisi-kaki, igaz, h nem előtte. Mutatom, h milyen kényelmes nekem, hisz rajtam sincs pelus, meg minden, ami csak az eszembe jut.
Lemaradva érzem magunkat e téren. Hogyan biztassam, h ne tűnjek erőszakosnak?
Először is nyugodj meg, mert ha érzi rajtad a feszültséget, akkor amiatt is kerülni fog mindent, ami a bilizéssel kapcsolatos.
Az én kislányom két és fél éves volt, amikor elkezdtük (szerintem megvárhatjátok a tavaszt), és mi a kifejezetten lassan haladók vagyunk, én nem erőltettem soha semmit. Szeptemberben volt három éves, és tegnapról mára aludt éjszaka is először pelus nélkül, mert ő kérte, nem is pisilt be.
Már ovis egyébként, szobatiszta, de kakilni csak pelusba kakil. (Szól, amikor kell neki, és belekakil, majd visszavesszük a bugyit).
Nekem is voltak ilyen aggályaim, hogy túl lassan haladunk, de ha visszagondolok, akkor ez ez nem belülről fakadt, hanem abból, hogy mások gyereki már jóval korábban szobatiszták.
Fejben el kell döntened, hogy nem foglalkozol másokkal, csak magatokkal, és abban az ütemben haladtok, ami mindenkinek jó.
Amilyen gyakorlati ötletek eszembe jutnak:
Kérdezd meg tőle, hogy nincs-e kedve a nagy WC-be pisilni-kakilni, mint ahogy anya, mert lehet kapni jó kis WC szűkítőket. Esetleg lemehettek együtt kiválasztani (szín stb. fontos tényezők :o)
Én sokat mondogattam neki, hogy amikor majd nagy kislány lesz, akkor már nem lesz pelusa, és egyszer eljön a pillanat, amikor "nagy kislány akar lenni".
Aztán vettem neki szép színes bugyikat, amiken kutyusok vannak (Snoopy), na ezért teljesen odavolt, amikor megkapta őket, akkor kezdte el mondogatni, hogy ő abban akar lenni. Minden ilyen kezdeményezését meg kell ragadni, és nem szabad félni attól, hogy bepisil, mert valószínűleg elő fog fordulni.
Minden sikerének nagyon örültünk, a "kudarcokért" soha nem szidtuk meg, csak konstatáltuk, hogy ez most nem sikerült, nem baj, átöltözünk, majd legközelebb sikerül...
Türelem, most már hamarosan megérik rá!
Köszönöm a biztatást! Vettem már wc-szűkítőt néhány hónapja. Kacsás, ami tetszik neki, előfordul, h mondja, h vegyük elő, mert azt a wc-re kell tenni. De itt meg is torpan, ráülni nem akar. A pisilést mindig végig nézi, kommentálja is. :) Ráültetném én a bilire/wc-re, de nem hajlandó.
Valóban van bennem feszültség. Egyrészt azért, amit említetek(mert mások gyerekei már szobatiszták...), másrészt a tél miatt. Hiába van meleg idebenn, én tartok a felfázásától. Nyáron próbálkoztam, de nem jött össze-ugye. Összezavarni sem szeretném azzal, h idebenn esetleg pelus nélkül, de kinn pelusban. Szeretnék várni tavaszig, de mi van, ha ovira (aug.) nem lesz szobatiszta? Úgy érzem, szörnyen messze vagyunk még a bilizéstől. :( Ujjongnék én, az biztos, már azért is, ha megmaradna rajta. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!