2 éves a kislányom, allergiára hajlamos, eddig nem nagyon kapott tejet, hogyan tovább?
Nagyon kis mennyiségben már találkozott vele, pl. spenót, vagy egyéb főzelék, vagy palacsinta, stb. de elhanyagolható mennyiségben. 1 évesen próbáltuk, de hasmenése és ekcémája lett. 18 hós koráig szopott, azóta HA-s tápszert kap. Azt mondta a védőnő, hogy be lehet most már vezetni, először higítva, és figyleve hogy mi történik. az aggodalmam az, hogy ő a mai napig érzékeny ezekre a dolgokra, pl. narancsot, epret, diót stb. nem ehet most sem, mert attól kiütéses lesz meg ekcémás. Miért lenne ez másképp a tejjel?....ráadásul a védőnő mondott már korábban hülyeséget, nem is egyet, nem feltétlenül bízom benne. Az orvos meg kb. rámbízta, hogy mit csináljak. Ja, tejterméket kap, kefir, jghurt, bár ezeket nem nagyon szereti, ill. sajtot, túrót, nincs tőle baja.
Van valakinek tapasztalata?
A feldolgozott tejtől - sajt joghurt túró - nem is lesz baja. a kalciumot abból fedezni tudja.
a nyerstej? az ember nem mindig tudja megemészteni ezt fogadjátok el. próbálkozzatok a rizs v. szójatejjel.
értem én, csak a tápszer azért többe kerül mint a tej. annyi tejterméket nem eszik hogy az fedezné.
a szójatej meg úgy tudom ugyanúgy allergizál. a rizstejet nem tudom, de sztem ezek sem olcsóak és ráadásul vanbennük kalcium, azt sem tudom?. :(
Nem feltétlen drágább a tápszer, mint a tej, mert ugye utóbbiból, csak a jó minőségűt érdemes megvenni, és litere 280-300 Ft körül mozog
A Humana 3 HA táp pedig 1500 Ft egy dobozzal, 4,5 liter van belőle
Mondjuk a higitással nem értek egyet, hiszen pont az allergizáló anyagokat nem oldja fel a viz a tejben...
Az ekcéma, ha hajlamos rá, az mástól is megjelenhet
Bébidesszerteket próbáltad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!