Aki elhalmozza a gyerekeit karácsonykor az vmit kompenzál? Olyan furcsán viselkedik a legjobb barátnőm (mindketten anyukák vagyunk). Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Hasonlóan állunk anyagilag, nem dőzsölünk, de nem is éhezünk hónap végén(hálistennek). Egykorú gyerekeink vannak (1 és 3 évesek). Rengeteg mindent összevásárolt a gyerekeinek és "meg is rendelt" a családtól még vagy 25 féle dolgot. Nincs ezzel baj (azon kívül hogy én nagyon nem értek egyet ezzel és látom a gyerekein hogy már nem is tudnak örülni a sok mindennek), de én nem verem magam hitelekbe meg plusz költségekbe, hogy a fenyőfa alatt ezer játék legyen. Ez még rendben is lenne, másképp gondolkozunk és kész. De napról napra az orrom alá dörgöli hogy még ezt vesz meg még azt kér a gyerekeinek. De miért? És minek ennyi féle kacat? Úgyse fog 10 féle dologgal játszani a gyerek, úgy csinál, hogy érezzem magam rosszul, hogy én nem halmozom el az enyémeimet. Eddig azt hittem, jóban vagyunk, de most már úgy érzem direkt csinálja.Mintha azt akarná mutatni, ők mennyivel különbek.2010. dec. 16. 14:32
11/13 A kérdező kommentje:
Na akkor lehet ez van benne! Őt is a nagymama nevelte, 3 másik tesójával együtt. (elhanyagoló szülők miatt).
2010. dec. 16. 15:25
12/13 anonim válasza:
Kommented előtti vagyok. A fodrászomnál más eset volt sajnos. először az anyukája halt meg, utána kezdte nevelni a mama, az apukával együtt. De az apukája is meghalt sajnos nagyon korán. 10 éves korára már senkije nem volt:(
13/13 anonim válasza:
Jó ötvenes nagymama vagyok. Jómódban éltünk, karácsonyra mindig sok drága ajándékot kaptam, pedig olyan fokú szeretetben nőttem fel, hogy nem volt mit kompenzálni.
A gyerekeim szintén sok drága ajándékot kaptak, szintén szeretetteljes légkörben nőttek fel, mai napig is tudnak örülni mindennek.
Az unokáimnak is sok drága ajándékot veszünk, ennek ellenére még nem vettem észre, hogy ne örülnének az apró dolgoknak is.
Szerintem ez szokás kérdése is, nekem pl. még ma is meg van az a hatalmas macim, amit több mint 50 éve épp egy karácsonyra kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!