Van még olyan anyuka itt, akinek a gyermeke úgy alszik el, hogy közben iszik?
Kislányom 2,5 éves most.Sajnos kiskorában rá lett szoktatva a vízre,pár hónaposan a kánikulában a gyerekorvos ajánlotta,hogy kicsi víz kell neki. Mindegy ,ezen túl vagyunk, a lényeg ez el lett rontva,mert azóta rengeteg vizet iszik kislányom egy nap.Persze ez jó is,mert kell a folyadékpótlás.
A lényeg, úgy alszik el, hogy cumisüvegből issza a vizet és belealszik, de van hogy még utána kell tölteni neki mert szól,hogy kér még, és ez úgy 3 deci is lehet egy alvásnál. Éjjel is ha felébred, szól ,hogy töltsek neki és azzal alszik vissza.Alig volt 2 éves mióta szobatiszta teljesen,és már rég nem bilizik csak wc-be kakil,pisil,éjjel is néha szól ha kell neki, de kell pelus rá éjjelre mert nem mindig ébred fel rá.(pont azért mert ugye sokat iszik)
Van valaki aki hasonló cipőben jár?
Hogy lehetne erről leszoktatni, hogy úgy aludjon el,hogy iszik? Kérlek,akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban szívesen venném...:)
Köszönöm!
szia,
egy cipőben járunk, annyi kivétellel, hogy 2 éves fiam még nem szobatiszta... rengeteget iszik nap közben, este pedig a 2,5 dl tej és amikor már azt hittem, hogy elalszik szól, hogy mama vizet!!... és akkor megkezdődik a küzdelem :) mert ugye én mondom Neki, hogy nincs víz, kisfiam már sokat ittál, nem lehetsz szomjas, stb. általában egy 5 perces nyavajgás követi, majd ráun és elalszik. kb. 1 hónap alatt rövidült le ennyi időre a huza-vona. legyél határozott és előbb-utóbb lesz gyümölcse :)
Ági
Az én fiam is így alszik el,nappal vízzel,éjjel tejjel.Ő 20 hónapos.Engem nem zavar egyenlőre.Amúgy pohárból iszik,csak alváshoz nem.
Gyűjtöm én is itt a tapasztalatokat,aztán majd lassan én is leszoktatom.:-)
Curcin-Dukai Ági akkor mi is kezet foghatunk, dettó ugyan ez nálunk, mint nálatok még korban is, csak nekem lányom van:)
Én sem tudom hogyan lehetne leszoktatni.Próbáltam, hogy adok neki olyan csőrös itatót, amihez muszáj felülni, hogy igyon, nem fekve, de abból egész éjjeles vergődések lettek. 3x játszottuk ezt el, kb 2-3 éjjelig bírtam mindig, mert utána már annyira kimerült lettem én is a sok nem alvástól, hogy inkább visszaadtam éjjelre a cumisüveget.
Igen ,nálunk is ott a kistesó,amiatt nehéz ez az egész.Igazából jó lenne,ha már leszokna erről...
Még nem tudom hogy fogom csinálni...
És éjjel is kér inni többször...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!