Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy egyen a két...

Mit tegyek, hogy egyen a két éves lányom? Lehet köze a bölcsihez?

Figyelt kérdés

Eddig sem volt jó evő, de néhány kanállal bele tudtam "tömni". Abban bíztam, hogy ha elkezdi a bölcsit, látja ahogyan esznek a többiek, jobb lesz. Ezzel szemben a bölcsiben gyümölcsön kívül szinte semmit nem eszik. Főtt ételből csak a levest, de az csak egyszer van egy héten. A többit legtöbbször meg sem kóstolja. Amióta bölcsis, itthon sem akar enni délben. Különben jól viseli, nem sír, jobban alszik, elalszik ott, mint itthon.

Mitől lehet ez? Mit tegyek ellene?

2010. dec. 15. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
BEszélj a dokival, de szerintem nem tudsz sokat tenni. Ne erőltesd, mert csak jobban megutálja az evést...Éhenhalni nem fog..
2010. dec. 15. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg adhatsz neki pl. Vitacolant, az jó kis étvágy növelő, de természetesen az sem mindenkinek válik be.
2010. dec. 15. 20:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Miota bolcsis?

Nalunk is van olyan gyerek, hogy szinte konyorgok, hogy egyen, de nem, csak a gyumolcslevet issza, de legalabb visz be valami kaloriat, es nem ehezik.

De idovel eddig meg mendegyiknel megoldodott a problema. A "legkitartobb" kislany is ket honapig kepes volt nalunk, benn a bolcsiben nem enni, egy falatot sem! Ma mar eszik.

Ez nagyon nagy valtozas a kicsi eletukben, tenyleg ne eroltesd, probalj olyat fozni, amit szeret (szeretett), de majd rendbejon. Kerdezd meg a hazi orvost esetlegesen vitaminokrol, ha aggodsz, hogy tenyleg alig eszik.

2010. dec. 15. 20:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Egy hónapja bölcsis. És tényleg az evésen kívül semmi probléma nem volt. (féltem az alvástól, mert itthon csak velem aludt el napközben, azt is nagyon nehezen, ott meg semmi probléma nincs) Nagyon szerette a joghurtot, most még azt sem tudom vele megetetni. Attól nem félek, hogy éhen halna, mivel délután már csipeget, de főtt ételt nem tudok neki adni.
2010. dec. 15. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!