Mindenkinek élő fenyője lesz gyerkőc mellett? Tanakodunk párommal, hogy élő fenyő vagy mű. Mivel panelban lakunk, száraz a levegő, meleg van, nem sokáig bírják a fenyők. Még az ezüst sem.
Nálunk idén először műfenyő lesz.
Szintén panel, állandó 26 fok. Kb két napig bírja az élő, vettünk már minden fajtát, egyik sem volt jobb a másiknál.
Két pici gyerek van nálunk is, én nem akarom azt lesni, hogy mikor melyik lép bele/eszi meg a tűlevelet.
Azon kívül mi általában el is szoktunk utazni, így előfordul, hogy csak pár napig látjuk a fát, aztán meg szárad magában az üres lakásban. Úgyhogy most kipróbáljuk. Megvettük már, szép, ezek azért már nem olyan gagyik, mint 10-20 évvel ezelőtt. Illóolajokat eddig is használtunk, az illat így is meglesz.
Fáj a szívem az élő fáért, de úgy gondolom, most így praktikusabb.
Nálunk nem lesz fenyő, se igazi, se mű. Eddig se volt, pedig 10 éve együtt lakunk a férjemmel. Szépen feldíszítem a lakást, lesz asztaldísz igazi fenyőággal az illat miatt, gyújtunk gyertyát. Majd a nagyszülőknél lesz fa.
Tudom, hogy ezt sokan helytelenítik, meghallgatom naponta százszor, de mi nem hisszük, hogy a feldíszített fától lesz ünnepi és meghitt a hangulat.
Hát, én gyerekként nagyon nem díjaztam volna a műfenyőt. Annak nincs olyan varázsa. Pedig mi is 4-en laktunk kevesebb, mint 50 nm-en.
Egyébként nekünk olyan fenyőtalpunk van, amibe tudunk vizet tölteni, így lassabban szárad ki a fa és párásít is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!