Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért néznek le minket az...

Miért néznek le minket az anyukák a származásom miatt?

Figyelt kérdés
segítsetek már erre választ találni, mert egyszerűen nem értem miért ilyenek velünk a környékbeli anyukák! Én roma-szlovák származású vagyok, a párom magyar. Van egy 2 éves kislányunk. A párom külföldön dolgozik, de mégsem élünk nagylábon, saját lakásra gyűjtünk. A környéken sok a babás anyuka, a lépcsőházban is. Ha a párom itthon van, akkor még úgyahogy szóba is állnak így együtt velünk, de így is van olyan, aki csak 2 emelettel lakik arrébb és még köszönni sem hajlandó, elfordítja a fejét. Kultúrált nő vagyok, tanult(érettségim, szakmám van,nyelvet beszélek), nem éltem sosem olyan körülmények közt, mint az átlagnak mondott romák, nincsenek olyan szokásaim, nem úgy nevelkedtem, nem úgy beszélek. Mégis az van, hogy egyszerűen nem fogadnak el minket. Van itt a környéken román, és még nigériai négerek is, nekik mégis vannak barátaik. A környéken én vagyok az egyetlen roma származású nő, látszik is rajtam a származásom(bőrszínemen).Teljesen idegenkednek tőlem.Ha a lányom az utcán ismerkedne más babákkal, akkor is mosolyognak és rohannak tovább, utána meg látom, hogy mással kedélyesen beszélgetnek. Annyira el vagyok keseredve, hogy ennyire elítélnek, pedig én is jó anya vagyok, szépen nevelem a lányom, tiszta és szép lakásban élünk. Vannak más anyukák is, akik evégett nem találnak barátokat?
2010. dec. 7. 10:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom miért ilyenek.

Azt látom hogy választékosan beszélsz és helyesen irsz ami nem utal semmilyen származási sajátosságra.

Én nem vagyok a szomszéd tipus és biztos hogy nem szaladnék el.

Talán kellene egy alkalom ahol megismerhetnének és fel lehetne oldani a gátlásukat és a beidegződött képzeteket.

2010. dec. 7. 10:27
 2/15 anonim ***** válasza:
76%

Véletlenül elküldtem.

HA van klubház v. ilyesmi rendezzetek szlovák ételekből estet meg román ételeket roma ételeket a nigériaiak is főzhetnének arra talán eljönnének a szomszédok az utcabeliek is.

Hmm???

2010. dec. 7. 10:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az előítélet sajnos. Nyugodtan menj oda és beszélgess anyukákkal, szerintem ha megismernek, megváltozik a véleményük. Aki pedig még úgy sem ad neked esélyt arra, hogy megismerhessen, azt tojd le magasról. Ki vágyna olyan barátnőre? Ott is biztos akad rendes anyuka, csak egymásra kell találnotok. Kitartás.
2010. dec. 7. 10:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos a magyar emberek nagy százaléka hatalmas előítélettel van a romák felé. Ezt nem is csodálom, hiszen már én is. Régebben mindig én "veszekedtem" az emberekkel, hogy márpedig a romák is jó emberek, meg olyanok, mint mi, stb. Aztán szépen az évek alatt rájöttem, hogy sajnos nem. Nagyon nem. Ha az utcán romák mellett megyek el, félek. Itt nálunk, a város szívébe nem szívesen megyek, mert mindenhol romák árulják a gagyi cuccaikat, és nem tudok úgy elmenni, hogy ne szólítsanak meg, és mikor közlöm, hogy nem veszek semmit, káromkodnak... Pedig nagyon szerettem a városközpontot. És lassan az egész várost ellepik. Az országban lincselik a magyarokat, magyar tanárokat vernek, és hadd ne soroljam tovább. Mindezek mellett megszakad a szívem Értetek, csodálatos, gondos, tiszta roma anyukákért, hogy a "fajtátok" miatt nem találtok társaságot, vagy legalábbis nagyon nehezen. Sajnos meg kell értened, hogy rettenetesen elmérgesedett a magyar-cigány kapcsolat, és erről nem mi, magyarok tehetünk, hiszen az arra hajlamos cigányok, szinte ingyen élnek, míg a magyar éhen hal jóformán. Szóval mégegyszer mondom, nagyon sajnállak, rossz lehet, hogy nem állnak szóba Veled, de ez ellen lassan már nem lehet mit tenni...

2010. dec. 7. 10:35
 5/15 anonim ***** válasza:
46%
Inteligencia hiányban szenvednek, ne törődj velük.
2010. dec. 7. 10:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Előítélet sajnos.Ha a környékünkön laknál,én biztos nem viselkednék így.Csak azt tudom javasolni,hogy próbálkozz játszótéren,baba-mama klubban,stb.Ha megismernek,biztos másképp viselkednek.Ha pedig nem,akkor nem érdemlik barátságotokat.A belső értékeke a fontosak,nem a külcsín.Lehet valaki fehér bőrű,magyar,és mégis bunkó,vagy rossz anya...Ne keseredj,te is ugyanolyan értékű ember vagy mint én.Szólíts meg anyukákat,kedvesen a gyerekeiket,és máris kész a párbeszéd.Lehet már a jövő héten együtt mentek sétálni!
2010. dec. 7. 10:42
 7/15 anonim ***** válasza:
88%
Sajnállak és ne haragudj, de mi ,,magyar" anyák sokszor félünk ám a romáktól,mert rengeteget sulykol belénk a tévé is és amit látunk is. Nekem van egy roma barátnőm Ő szabályosan szégyelli a származását,mert erre mifelénk olyan sajnos a kissebség,hogy jobb a másik irányba menni az utcán. A városunkban heti rendszerességüek a betörések, a piaci lopások(az idős asszonynak a kezéből tépték ki a táskáját nyugdíj után), a vandalizmus. Esetek 90%-a roma cselekvés. Még a gyerekeket is arra sarkalják,hogy az iskolában lopjanak(zsebpénz,telefon,étel). Ennek ellenére nem általánosítok,nem mindenki egyforma. De ezek tények és nem bújhatunk el előle.
2010. dec. 7. 10:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok,és az előttem hozzászólónak:

Lehet hogy már félsz a romáktól,de mint ahogy magyarban,úgy romák között is vannak társadalmi különbségek.Úgy gondolom a kérdező nem azok közé tartozik,akik pénzért pottyantják gyerekeiket,nem törődnek velük,lopnak,betörnek.Magyarban is van ilyen,és én sem tartozok azok közé a magyarok közé,akik betörnek,vagy nem törődnek gyerekeikkel,örökbe adják pl...ragozhatnám,a lényeg hogy esélyt kell adni embertársainknak.Rossz lehet így élni,ráadásul idegenben!

2010. dec. 7. 10:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

1-2. vagyok

engem is loptak meg roma osztálytársaim a suliban de később lettek roma kolleganőim és tudni kell nem általánositani.

Valóban igaz az is hogy van aki külsőre szép meg magyarnak néz ki de nem lehet vele leállni beszélgetni mert alpári és az ember szégyenl vele kimozdulni.

Szóval remélem jó vége lesz.

Mióta ilyenek mióta laktok ott és viselkednek úgy? lehet hogy idő kell nekik de ha már több éve igy van akkor nem sok remény van...

De ne add fel!!!!

2010. dec. 7. 10:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
hol éltek? itthon, v Szlovákiában? érdekes volt nekem azt olvasni, h roma-szlovák vagy. ahhoz képest nem kis szinten beszélsz jól magyarul. v felvidéki vagy? mert akkor ez a szlovák kicsit erős volt. ezt nem teljesen értem. egyébként pedig sajnállak, mert ez tényleg "csak" előítélet. bár azt azért észre kellene venniük a mamiknak, h tisztességesen neveled a gyermekedet. szóval nehéz ügy ez, mert még ha szóba is állnának veled, biztos rohadt sok idő, mire nem csak jópofiznak, hanem őszintén megkedvelnek majd. Sok sikert hozzá!
2010. dec. 7. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!