Evési problémák 9,5 hónapossal. Milyen praktikákat ismertek?
9,5 hónapos a lányom, eddig anyatejes, de már régóta eszik mindenféléket, mert érdekelte. Fő táplálék még az anyatej, DE csak éjjel szopizik. Nappal nem hajlandó.
A gond evvel nem is az, hogy nem tudok aludni, hanem az, hogy nekem túl sok a tejem, és eü-i okokból el kellene kezdenem Bromo-t szedni. Akkor viszont oda a tej. Szerintem ugyan már megérett arra, hogy leszokjon a tejről, a baj avval van, hogy nem hajlandó mennyiségeket enni. Attól tartok megfordult az étkezési rendje, éjjel lakik jól, nappal meg csak kóstolgat.
Pépeset, tápot nem hajlandó megenni. Eddig evett kanállal összetört kruplit, rizst, husit, zöldséget, most azonban kitalálta, hogy csak és kizárólag kézzel hajlandó enni, falatokat, egyedül. Esetleg kanállal, de akkor csak és kizárólag ő fogja a kanalat, és ő dugja bele (pl. a joghurtba) és a szájába - mondanom sem kell, milyen eredménnyel.
Szóval eszik ugyan, de nincs türelme falatonként jóllakni, és kanállal önállóan meg persze még nem megy. A kezemet elüti, a kanalat szintén, és mint mondtam, szpoizni nem hajlandó nap közben. Mit csináljak? Tudtok jó etetési praktikákat?
Szerintem, hagyd, hogy egyedül egyen, nem baj, ha egy kicsit maszatos lesz minden! Én csak akkor vettem el a gyerek elől a kaját, amikor már azt láttam, hogy csak a játék kedvéért maszatol vele. Hidd el, ha éhes úgyis fog enni!!
Én pédául meg tudok őrülni, amikor az anyósom kiveszi a gyerek kezéből a kanalat és elkezdi tömni a gyereket. Látom rajta, hogy már nem kívánja, de azért csak tuszkolja bele, pedig az enyém nem is rossz evő.
A gyerek orvos azt mondta amikor még bébike volt, hogy addig ne aggódjak, ha van mit kikakilnia, akkor ez azt jelenti, hogy eszik is.
A tejcsidet szerintem próbáld meg lefejni napközben, ne hagyd hogy elapadjon!! Én 2 éves koráig szoptattam az enyémet, és ez nagyon sokat számít. Az ovi két éve alatt kb. 4 szer voltunk begsiben!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!