Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet elviselni a dackors...

Hogy lehet elviselni a dackorszakot?

Figyelt kérdés
26 hónapos a kisfiam, és nagyon makacs és dacos. "Nemakarom" "Nnemm", ezeket hajtogatja. Nem arról van szó, hogy nem tudjuk kezelni, csak jó lenne tudni, más ezt hogy csinálja, és hogy mikor lesz VÉGE.
2009. jan. 17. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hogy öszinte legyek, ezek hullámszerüen jönnek-mennek. Az én kisfiam 40 hónapos, de még mindig sokat ellenkezik. Ilyenkor viszont egy pár érvvel meg lehet öket gyözni. Egyébként 4-5 éves korig is eltarthat, de szünetek lesznek közte.

Ez a fejlödés egy stádiuma, ezen minden gyermek átesik. Képzeld csak el, ha mindenre azt mondaná, hogy "igen anya", akkor hova jutna a saját akaratereje ? Az ember mindig lázong, s ez már ebben a korai korszakban elkezdödik (elöször otthon).

2009. jan. 17. 21:57
 2/3 A kérdező kommentje:
És más mit tesz, ha pl. "Nnemakarr" a gyermek enni? Persze az első falat után megtörténik, hjogy eszik, az is, hogy nem. De addig eljutni...
2009. jan. 17. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Hát elég nehéz kérdés! A válasz attól függ, hogy milyen a babád. Eddig evös volt? Szeret enni?

Az én fiam mindig is imádott enni. Korábban sokat kellett fékezni. Mivel még mindig normál súlyban van (102 cm és 16,7kg), így semmi gond, ha kihagy(na) egy étkezést. Mostanság nálunk is elöfordul, hogy azt mondja, ezt nem kérem, nem szeretem (holott mindig megette). Erre közlöm vele, hogy más pedig nincs, s ha nem éhes, felállhat az asztaltól. Erre gondolkozik (ilyenkor felismeri a határt, ezzel nem lehet bennünket sakkban tartani), s úgy dönt, hogy mégis eszik. De sosem ragaszkodom hozzá, hogy mindent meg kell enni (az elözmények ismeretében).

A lényeg az, hogy ezt a témát is lazán kell kezelni. Olvastam olyat is (szakkönyvben), hogy ha ki is hagynak egy étkezést, utána úgyis bepótolják. Nem szabad, hogy észrevegyék rajtad az aggódást.

2009. jan. 19. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!