Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 évest a...

Hogy lehet egy 3 évest a pelusba kakilásról leszoktatni?

Figyelt kérdés
Amúgy teljesen szobatiszta,önállóan jár el pisilni,kitörli a nuniját,lehúzza a vécét,felöltözik,sőt,ha bilibe pisil azt is kiönti a wc-be,lehúzza...nagyon ügyes.De a kakihoz pelust kér.Az ikertestvére teljesen szobatiszta,több testvér nincs.
2010. dec. 3. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Ugyanígy vagyunk. Várni kell szerintem, amíg magától nem akarja.

Kislányom már ovis, de ez sem gond. Itthon kéri a pelust.

Én látok változást, csak nagyon lassú. 3x már sikerült neki.

Néha megpróbálja. Szoktunk erről beszélni, de igen érzékeny téma. Gondolkoztam drasztikusabb megoldáson (nem kap pelust), de végül elvetettem.

2010. dec. 3. 23:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó kérdés! Az enyém 3,5 éves. Ugyanez a helyzet. Már teljesen kivagyok, mert mindenki ezzel csesztet hogy mikor kakil már a WC-be. Már a gyerek is visít mikor elkezdik neki.
2010. dec. 4. 00:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy arra még nem érett meg, hogy ne a pelusba kakiljon.
2010. dec. 4. 07:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Igen ez jó megnyugtatás, de nem igaz. Érett rá, mert vissza tudja tartani és jelzi is ha kakilnia kell, csak a WC-be nem hajlandó. Akkor nem lenne érett ha nem is jelezné, csak bemenne. Nálunk szerintem az a gond hogy mindíg állva kakilt és ülve nem bírja kinyomni. Próbálja szegénykém de nem megy. Már próbáltuk úgy is hogy pelusban ült a WC-re
2010. dec. 4. 08:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nem jutottunk előbbre...:)

Amúgy az én kislányom guggolva kakil,és általában elbújik egy sarokba,még be is takarja magát,vagy a függöny mögé bújik.

Mi is próbáltuk a wc-re ülést pelusban,de úgy sem volt jó.Viszont volt úgy hogy mikor végzett pelusostól felültettem a vécére,és ott bontottam ki. Az tettszett neki,de tovább nem jutottunk sajnos.

2010. dec. 4. 09:42
 6/7 anonim ***** válasza:

na ez a téma engem is érint, mármint a lányomat, ugyanez a "próbléma", bár ő nyáron volt 2 éves, szóval jövő szept-ben megy oviba. de egyáltalán nem hajlandó, csak pelusba, dettó az van mint a kérdezőnél, pisivel tökéletesen szobatiszta, de a kaki csakis pelusba, ő is leguggol, elvonul. azért nem értem én sem, hogy mi az oka, hogy nem tudom rávenni a wc-re, mert egyébként egy korát megelőző, nagyon értelmes, érett kislány - mint mindenkijé, tudom:-)- de akkor mit tegyek? nem akarom erőszakkal rábírni, nem is tudom, mert úgy visítana, hogy csak na. egyébként a dokink azt mondta, először csakis bilire szoktassam a kakával, mert (hacsak nincs wc magasító-lépcső), a wc-n nem ér ugye le a lába és úgy állítólag elég nehéz szegénykéknek kinyomni, szóval először bilibe kakáljon. nálunk nyáron volt hogy 2x belement, de azóta nem akarja. pedig nem fél - elvileg - a kakitól, mindig meg kell nézni, mit termelt, elköszön tőle, elviszik a kukásbácsik, stb, stb, mese mese hátán, már mindennek próbálkoztam, de csak pelusba megy. tudom, elvileg van még majd 1 évünk, de úgy félek - én!! - már előre, hogy mi lesz, hogyan változik ez meg és mikor???

bármilyen ötletet szívesen fogadok - én is ...

2010. dec. 7. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
A probléma megoldódott! :) A lányom 1 hónappal a 4.szülinapja előtt magától, egyik napról a másikra a wc-be kakilt!:D Nem siette el,de nem is késett,szeptembertől ovi.
2011. aug. 15. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!