Szerintetek mikor fog elkezdeni beszélni? Részletek lenn.
Ne viccelj,már egy csomó mindent mond.
És bár a lányok hamarabb tanulnak meg beszélni állítólag,azért ez nem mindenkire igaz,és a természeténél fogva sem biztos,hogy annyira akr most egyenlőre többet mondani.
Annyit tehetsz,hogy rengeteget beszélsz hozzá,ha érdekelni fogja,akkor fogja ismételgetni,és előbb utóbb egyre többet fog magától is használni.
Nekem 19 hós a lányom,sok szót mond,és szinte napról napra egyre több szót használ magától,nem úgy hoyg csak utánoz,és amiket régen tanult most kezdi mondatokba rendezni.
Ellenben a sógornőméknél 3 éves elmúlt,és mégis csak annyira beszél,hogy azt szinte csak ők értik meg senki más.
Szerintem teljesen jó a helyzet. Majd be fog indulni meglátod!
Szokták mondani, hogy minden gyerek másképp fejlődik!
A barátnőm kislánya nagyon későn kezdett el beszélni, már elmúlt három éves. Addig alig akart megszólalni, azóta viszont le sem lehet állítani! :)
köszi a válaszokat.
tudom én, hogy nem kóros a dolog,, csak néha már olyan fárasztó, hogy ugyanazt a pár szót hajtogatja egész nap (nem is halkan), és a játékait nekem kell kommentálnom (már egész régóta igényli ezt, kb 14-15 hónapos korától állandóan mondanom kell amit épp játszik). szóval soakt beszélek hozzá, rengeteg mondókát mondok neki, sokat énekelek...amúgy ő inkább mozgékoynabb típus, fiúsabb jellegű, azt is hallottam hogy aki hamar ügyes a mozgásokban, az később kezd beszélni ( 11 hónaposan kezdett járni, másfél évesen már felmászott szinte segítség nélkül akötélmászókán, a játszón a kis hasonló korú pajtásai között feltűnt, hogy mennyivel ügyesebb a mozgásában, viszont van olyan köztük, aki 4 hónappal fiatalabb, és már egy csomó mindent mond). szóval nem aggódom, csak már jó lenne, ha... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!