"Ki" hozza a karácsonyi ajándékot a fa alá? (Jézuska, Télapó, angyalka, stb. )
A fát az angyalkák, az ajándékot a Jézuska:D
Télapó meg 6.án jön:)
Télapó és Magyarországon!!
Nem Jézuskázunk, egészen egyszerűen mert nem vagyunk vallásosak,nem hiszünk benne, számunkra a karácsony nem vallási ünnep, hanem egyszerűen családi.
előző
Hozzánk december 6-án is a Télapó jön.
Mi mindig olyan jók vagyunk, hogy 2x jön egy évben:-))))
A 7 éves lányom még tavaly elhitte, hogy a Jézuska, idén már sajnos pedzegeti, hogy "úgyis tudom ám, hogy ti rakjátok majd oda..." Nagyon rossz, hogy a többi gyerek már nem hagyja meg a hitében sokszor még az 5 éveseket sem, mert például amikor a gyerekeim 5 éves körül voltak, simán elhitték, hogy a Mikulás hozza a csomagot, Karácsonykor pedig a Jézuska jön. De az oviban mindjárt felvilágosította pár gyerek a naivabbakat, hogy mi is a helyzet...
Én mostanában arra álltam rá, hogy ha ez szóba kerül, azt mondom: Jézus születését ünnepeljük. Misére is járunk, mint katolikusok, és azzal rendezem le, hogy a Jó isten megsegítette a rokonokat, hogy jó erőben, egészségben megajándékozhassák egymást.
Nálunk a Jézuska hozza karácsonykor az ajándékot. 6-án pedig a Mikulás jön.
9 (lesz karácsonykor) év 7 évesek a gyerekeim.
Hozzank az angyalka jon pont azert mert keresztenyek vagyunk es ugye Jezus nem maradt kisbaba:)
De mindenkinek szive joga kit var Karacsonykor :)
Itt pl. Kanadaba nincs kulon dec.6-an Telapo hanem Karacsonykor jon a Santa Claus(Mikulas) es O hozza az ajandekokat,december 25.-en reggel.
De mi magyar szokasok szerint elunk mert rovidesen hazakoltozunk. Amugy 17 honapos a fiunk :)
NoErTi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!