Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nyelvoktatás 3-6éveseknek?

Nyelvoktatás 3-6éveseknek?

Figyelt kérdés
Szeretném a gyerekemet be íratni valahova ahol megtanítanák németül vagy angolul, de közben a magyar is menjen neki ez lehetséges? Azért szeretném be íratni valami nyelvoktatásra mert még kicsi és könnyebb lesz neki nyelvet tanulni mint később, suliba meg akkor tanulhatná a 3.nyelvet mivel gondolom ha be íratom nyelvoktatásra akkor 1-2év alatt megtanítják angolul vagy németül, nem? Előre is köszi a választ:)
2010. nov. 30. 16:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nincs igazad, sajnos4 Ha a gyerek anyanyelvi szinten beszélő környezetben van a nap nagy részében, akkor valóban meg fogja tanulni az idegen nyelvet. Viszont ha csupán heti 2-3x 1-2 órán keresztül hallja, semmit sem ér. hiába kidobott pénz az egész. Igen, megtanul néhány dalocskát, mondókát, amiket hamar el is felejt. Én nemzetiségi óvodában dolgoztam. a gyerekek hetente 2 délelőtt csak a szlovák nyelvet hallották tőlünk, elvileg tőlük is elvártuk, hogy így válaszoljanak... legtöbbjük úgy-ahogy meg is tanulta a nyelvet (persze óvodás szinten). Utána iskolában is tanultak... Ma 99%-uk semmit sem tud... A saját gyerekeim is tanultak anno, még alsóban is... ma egyik se tud sajnos egy szót sem... Szóval amit kicsinek megtanul, nem biztos, hogy előnyt jelent később. Sőt! A lányom 1. osztályban kezdte az angolt. 8.-ban lapfokú nyelvvizsgát tett. Nem azon múlik, hogy 3-6 évesen tanult-e...

Persze, ha van rá pénzed, időd, miért ne: ott a Helen Doron... csak aztán ne legyen hatalmas csalódás, hogy mégsem lesz a gyerekes "angolzseni" az iskolában...

2010. nov. 30. 17:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Én 10 évesen kezdtem az angolt és 14 évesen meglett a középfokúm. Volt több olyan osztáytársam is, akik óvodás koruktól jártak angol foglalkozásra, mégis sokkal később lett meg a nyelvvizsgájuk, mint nekem. Nem az számít, mikor kezdi a gyerek tanulni a nyelvet, hanem hogy milyen a nyelvérzéke.
2010. nov. 30. 18:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Ugye nem gondoltad komolyan hogy 1-2 év alatt megtanul egy nyelvet óvodás korában? Egyébként is ekkora gyerek játsszon, mozogjon, nekik még a sok játék és mozgás sokkal többet ér hosszú távon is, mint a divatos tanfolyamok.
2010. dec. 1. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!