Nyelvoktatás 3-6éveseknek?
Tanuljon meg inkább a magyar anyanyelvén választékosan! Sok gyereknek még a helyesírása is rettenetes...
Idegennyelv bőven ráér...
1-2 év alatt meg lehet, hogy megtanul, de 3-6 éves szókinccsel, ami kutyafülét se ér... később ugyanúgy meg kéne érteni az igeidőket, a bonyolultabb kifejezéseket megtanulnia, vagyis kéttannyelvű iskolába kéne járatni minimum...
Én angolos oviba jártam, de kb. semmit nem ért. Nem tudom, mennyire éri meg.
Ami viszont tuti hasznos, az az, ha mindig tartotok "angolos napot", amikor otthon kötelezően angolul kell beszélnetek. Nem is kell hozzá hú, de nagy nyelvtudás, a napi apróságokhoz bőven elég a konyhanyelv. Olcsóbb is, és nektek is jól jön, ha használjátok a nyelvet :)
Nem érted hogy a szókincse miatt lófenét se ér az egész? Ha az lenne a felállás, hogy magyar anyuka külföldi apuka, akkor valóban tanul a gyerek, mert nem heti 2x, hanem naponta hallja a két nyelvet!
És akkor, ahogy nő fel, úgy bővül a szókincse is...lehet hogy némi előnnyel menne iskolába, de ha nem használja a nyelvet, elfelejti...
Az meg a pláne, hogy Te se tudsz azon az adott nyelven, ergo nem tud hozzád fordulni a gyerek
Ezeken az óvodai foglalkozásokon nem fog megtanulni idegen nyelven. Ez kevés hozzá. Amit esetleg megtanul, azt elfelejti, mire iskolába megy. Csak egy-két szóval lesz előrébb, mint a társai, de ezért nem érdemes hajtani. (helyette többet ér a kézműves kör, tánc- és zenefoglalkozás, drámacsoport, sport ...)
Max. ha igazi német nemzetiségű oviba iratnád lenne esélye elsajátítani az idegen nyelvet. De akkor neked sem árt ebben előtte járnod, különben szinte egyetlenegy dalocskát vagy mondókát sem fogsz érteni egyetlen egy ünnepélyen sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!