Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nyelvoktatás 3-6éveseknek?

Nyelvoktatás 3-6éveseknek?

Figyelt kérdés
Szeretném a gyerekemet be íratni valahova ahol megtanítanák németül vagy angolul, de közben a magyar is menjen neki ez lehetséges? Azért szeretném be íratni valami nyelvoktatásra mert még kicsi és könnyebb lesz neki nyelvet tanulni mint később, suliba meg akkor tanulhatná a 3.nyelvet mivel gondolom ha be íratom nyelvoktatásra akkor 1-2év alatt megtanítják angolul vagy németül, nem? Előre is köszi a választ:)
2010. nov. 30. 16:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%

Tanuljon meg inkább a magyar anyanyelvén választékosan! Sok gyereknek még a helyesírása is rettenetes...

Idegennyelv bőven ráér...

1-2 év alatt meg lehet, hogy megtanul, de 3-6 éves szókinccsel, ami kutyafülét se ér... később ugyanúgy meg kéne érteni az igeidőket, a bonyolultabb kifejezéseket megtanulnia, vagyis kéttannyelvű iskolába kéne járatni minimum...

2010. nov. 30. 16:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért szeretném más nyelven is megtaníttatni, hogy később legalább ne kelljen tanulni +1nyelvet, mivel később már nem bír olyan gyorsan nyelvet tanulni. Így viszont hat éves korára már tudna két nyelven is és nem is volt megterhelő.
2010. nov. 30. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:

Én angolos oviba jártam, de kb. semmit nem ért. Nem tudom, mennyire éri meg.

Ami viszont tuti hasznos, az az, ha mindig tartotok "angolos napot", amikor otthon kötelezően angolul kell beszélnetek. Nem is kell hozzá hú, de nagy nyelvtudás, a napi apróságokhoz bőven elég a konyhanyelv. Olcsóbb is, és nektek is jól jön, ha használjátok a nyelvet :)

2010. nov. 30. 16:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én nem tudok angolul és ha pl. szótárral beszélnék akkor meg a kiejtésem lenne rossz és nem szeretnék rosszat tanítani a gyereknek:) Azért is szeretném pl. heti 2x elvinni valahova ahol tanítják angolul vagy németül.
2010. nov. 30. 16:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Én tanitottam angolt ovodában.Nem fog tőle hű de nagyon megtanulni angolul,de szerintem hasznos.Bár én inkább játéknak,érdekességnek nevezném,nem angoltudásnak.Számokat,szineket,versikéket,állatokat tanulnak,abból még nem nagyon fog tudni értelmes mondatokat összerakni.Szeretik a gyerekek és ha elsőbe mennek egy kis előnnyel indulnak.Két nyelven csak akkor tudna a gyereked iskolás korára rendesen,ha most kiköltözétek külföldre és beadnád egy tök angol ovodába.Akkor viszont nagyon gyorsan meg birják tanulni az idegen nyelvet,gyorsabban mint egy felnőtt.
2010. nov. 30. 16:49
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Honnan veszed, hogy neki nem megterhelő? Egy kisgyereknek még minden új a világon, rengeteg inger éri, amiket meg kell értenie, rengeteg dolgot kell elsajátítania, ami szükséges ahhoz, hogy be tudjon illeszkedni a világba. Ne terlheld még olyan plusz információkkal is, amikkel bőven várhat még. Később is ráér idegen nyelvet tanulni, nem lesz belőle semmi hátránya.
2010. nov. 30. 16:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen később is meg lehet tanulni idegen nyelven, de kiskorukba sokkal gyorsabban tudnak megtanulni nyelvet mint később,meg amúgy ha iskolába tanulna nyelvet alaptól és egy átlagos tanuló lesz akkor tanulhat vagy 10évig nyelvet mire eléri azt amit kiskorába egy év alatt el bírna:)
2010. nov. 30. 16:57
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

Nem érted hogy a szókincse miatt lófenét se ér az egész? Ha az lenne a felállás, hogy magyar anyuka külföldi apuka, akkor valóban tanul a gyerek, mert nem heti 2x, hanem naponta hallja a két nyelvet!

És akkor, ahogy nő fel, úgy bővül a szókincse is...lehet hogy némi előnnyel menne iskolába, de ha nem használja a nyelvet, elfelejti...

Az meg a pláne, hogy Te se tudsz azon az adott nyelven, ergo nem tud hozzád fordulni a gyerek

2010. nov. 30. 17:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Ezeken az óvodai foglalkozásokon nem fog megtanulni idegen nyelven. Ez kevés hozzá. Amit esetleg megtanul, azt elfelejti, mire iskolába megy. Csak egy-két szóval lesz előrébb, mint a társai, de ezért nem érdemes hajtani. (helyette többet ér a kézműves kör, tánc- és zenefoglalkozás, drámacsoport, sport ...)

Max. ha igazi német nemzetiségű oviba iratnád lenne esélye elsajátítani az idegen nyelvet. De akkor neked sem árt ebben előtte járnod, különben szinte egyetlenegy dalocskát vagy mondókát sem fogsz érteni egyetlen egy ünnepélyen sem...

2010. nov. 30. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!