Akinek a kisgyermekének volt orrmandula mütétje, elmesélné részletesen hogyan történt? És hogyan mesélte/magyarázta el előtte a gyermeknek, hogy mi fog történi, és mennyi idővel előtte?
2,5 éves a fiam,1 hét múlva mütét,és nagyon félek tőle.
Nem tudom hogyan mondjam el neki,és azt is nehéz lesz megoldani h előtte du-tól már ne egyen,vagy egy 1 évvel fiatalabb huga.Hogyan csináltátok és hogy éltétek meg?
Köszi a válaszokat.
Erre én is kíváncsi vagyok. Mi holnapután megyünk. Bár ő egy évvel idősebb, de hát ő sem tudja mi az a műtét. Azonfelül, hogy mindig elmesélem neki, hogy mi lesz, mindennap kivesszük a macija orrmanduláját is :) Nekünk azt mondták, hogy éjfélig ehet, meg reggel 6ig ihat.
Bocsi, hogy nem a konkrét választ írtam. Én is nagyon félek :(
Sziasztok! Az én fiam 3 éves volt, mikor kivették az orrmanduláját. Mi előtte való nap már bementünk a kórházba, akkor csinálták az összes előzetes vizsgálatot. Este még kapott vacsorát, de éjfél után már nem ihatott. Reggel minden gyerek kapott 1-1 szem gyógyszert, amitől kicsit feldobódtak (amolyan feszültségoldó). Elég sokan voltunk, tele volt a szoba (6 ágyas), mindegyik "mandulás". Jó 20 perc múlva már zengett a szoba a nevetéstől, a srácoknak akkor már minden érdekes volt :) Aztán egyenként bevitték őket a műtőbe. Nem tartott sokáig 1-1 gyereknél a beavatkozás, kb. 1/4 óra. Utána aki végzett, kihozták, vitték a következőt. Nem volt sírás, betudhatóan a "lazítónak". Amikor kihozták a gyereket, rögtön felébresztették. Amolyan félálomszerű állapotban kérdeztek tőle valamit, majd aludhatott tovább. Volt, amelyik kicsit hányt (garatmandula-műtét után). Az enyém álmában nyöszörgött kicsit, de nem volt komoly gond vele. Néhány napig nem ugrálhatott (ami nehezen volt megoldható, mert nagyon mozgékony volt), hogy nehogy elpattanjon a műtét helyén egy ér. Na, a fekvést nehezen bírta :) (én is!!)
Én is hasonlóan csináltam a felkészítést, ahogy az első írta: kedvenc játékot mi is elvittük a "kórházba", ott megvizsgáltuk, kivettük a manduláját, gyógyítottuk.
Összességében én nehezebben viseltem az egészet, mint a gyerek! Főleg, hogy elég sokára hozták csak ki a műtőből, mert mindkét fülét ki kellett tisztítani és tubust is tettek be neki. ezek néhány hónap múlva maguktól estek ki.
Mázlisták a gyerekek..nekem 10 évesen vették ki, 1998-ban, nem is a kőkorban és nem is suttyó kórházban, mégsem altattak...helyi érzéstelenítéssel vették ki az orrmandulám. Azt a polot én senkinek sem kívánom...ahogy felfeszítette a szájpadlásom, ahogy az az elmebeteg nővér fogta a fejem olyan szorosan,hogy azthittem összeroppan a koponyám...és hát volt még szaftos, de nektek már jó, mert altatják a gyereket:)
Utána viszont jótanács, hogy itasd, akkor is ha fáj neki!Én nem voltam hajlandó 3 napig nyelni annyira fájt
Az én fiam már "nagy" 5 éves volt, amikor nyáron kivették az orrmanduláját. Én csak annyit mondtam neki előtte, hogy kap gyógyszert/kupot és elaltatják. Mire felébred már kint lesz a mandulája. Utána nem fog fájni a füle, jól fog hallani és nem kell annyit doktornénihez menni, hogy felszúrják a fülét. Nem érez fájdalmat és anya ott lesz vele.
Igazat mondtam és nem traktáltam a "véres" részletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!