Az oviba mennyi ideig kell szoktatni, ha előtte bölcsis volt?
Figyelt kérdés
Nem egészen két éves volt a fiam, amikor elkezdte a bölcsit, nagyon hamar megszerette. Most három éves, még idén bölcsibe jár, jövőre megy oviba (októberben töltötte a hármat, ezért úgy gondoltuk, jövő ősszel kezdje csak az ovit). Szóval már majdnem négy éves lesz. Nagyon barátkozós, igazából bárkire rá lehet bízni, akit egy picit már megismert (pl. egyik barátnőmmel korábban egyszer találkozott, két nappal később feljött hozzánk a barátnőm, és minden tiltakozás nélkül vele maradt, amíg én lementem boltba). Persze tudom, hogy az ovi más, mint egy olyan személy, aki csak vele foglalkozik, de a lényeg az, hogy nagyon barátkozós, hamar meg tud szokni embereket. Itt is be kell tartani a két hét beszoktatást, mint a bölcsiben? Vagy az oviban eleve rövidebb idő van? Ha én úgy látom, hogy rövidebb idő is elég, akkor nem fognak ragaszkodni a "protokollhoz"? Vagy ezt muszáj itt is hosszasan csinálni, akkor is, ha esetleg nincs szükség ennyi időre?2010. nov. 22. 20:46
1/3 anonim 

válasza:

Az én lányom hasonló kaliberű gyerek, mint a tiéd, bő egy évig járt bölcsibe. Szeptember elsején ment az oviba simán otthagytam, és megbeszéltük az óvó nénivel, hogy ebéd körül visszanézek, hogy mi újság. Az én lányom már lefeküdt aludni, úgyhogy délután hoztam el már az első nap is. Az oviban tapasztalatom szerint nem ragaszkodnak a két hét beszoktatáshoz.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
Remélem nálunk is hasonló lesz a dolog lefolyása :)
2010. nov. 22. 21:35
3/3 anonim 

válasza:

Nálunk az oviban nem volt beszoktatás. Még annak sem, aki előtte nem volt bölcsis. Szeptember 1-én mentek és maradtak, anyukák pedig haza lettek küldve.
Először én is nagyon furcsálltam, de végül semmi gond nem volt, így utólag azt mondom, jó volt ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!