Hogyan kezdjem a szobatisztaságra nevelést?

Szerintem még korai.
De legegyszerűbben úgy próbálhatod ki hogy érett-e már rá,hogy leveszed róla a pelust és mondod neki hogy szóljon ha pisilni vagy kakilni kell.Ha nem sikerül,mondjuk egy hét múlva megpróbálod megint.Én így csináltam,és egyszer csak,egy ilyen próbánál szólt,és azóta is,ez 2 hete volt.Most lesz 2 éves.

Nem, nem korai. Ha arra várnánk, hogy a gyerek szóljon, hogy "Anya vedd le a pelenkát, a bilibe akarok pisilni!", akkor az elég sokára jönne el. Án úgy csináltam, hogy reggelente ébredés után mindig ráültettem a bilire, ilyenkor szinte minden alkalommal volt is eredmény... hatalmas ujjongás, taps, amit csak akarsz. Ő meg büszke volt rá, hogy mennyire ügyes. Vettem kisbugyikat és délelőttnem adtam rá pelust. Az első napokban még-be-becsurgatott, de néhány nap után magától szólt, sőt, a wc-ig is el tudtunk érni. Délelőtt folyamán többször is rákérdeztem, hogy kell-e pisilni, ráül-e a bilire... Amikor délelőtt már száraz maradt, jött a délután... 1,5 hónap múlva teljesen szobatiszta volt a lányom (22 hónaposan).
Azt, hogy érett-e már a szoktatásra, innen tudod megnézni: [link]

2.vagyok
Próbálgatni lehet,azzal nincs semmi gond.
De pont most van egy ilyen kérdés,hogy tudjuk-e mit jelent a szobatisztaság.Teljesen egyetértek a kérdezővel,az hogy anyuka elcsípi a pisit,kakit,az még nem az.
Nyugi,ne erőltesd,csak néha próbáld meg,mit reagál.És egyszer csak szólni fog.Lehet hogy 2 hét múlva,de lehet hogy csak fél év múlva.De még 3 éves koráig is ráér.Én is úgy örülök hogy magától kezdte.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!