Szerintetek hogy csináljam? Gyes vagy munka, bővebben lent
Szeritem ha ki akar rúgni, akkor kirúgna a gyerek 3 éves korában is, ha akor mész vissza. Akkor inkább tudjam meg ezt most és rúgjon ki (szerintem a gyerek 3 éves koráig továbbra is jár majd a védettség, de még nem ismertek a részletek, igy ezt senki nem tudja...), visszamegyek gyesre és van időm állást keresni a gyerek 3 éves koráig.
Jobb, mint ha maradsz gyesen, kirúg, mikor 3 évesen visszamész és hirteln jött az egész, kereshetsz munkát...
Mi lenne, ha ezt a főnököddel megbeszélnéd?
Egyrészt mert előre kell szólni úgyis, ha vissza akarsz menni dolgozni.
A gyest nem ő fizeti, csak állományban vagy nála, tehát beszéld meg vele,
- felvesz-e a gyes alatt 6 órára,
- van-e egyáltalán munka számodra,
- vagy mondja meg, hogy ha szeretne megválni tőled, akkor maradsz még gyesen, keresel más munkahelyet és ha van, megváltok egymástól.
Előtte viszont hívd fel a területileg illetékes munkaügyi központot (be is mehetsz), és tájékozódj az ottani jogászoktól, mihez van jogod, mit tehet meg a főnököd és mit nem. Segíteni fognak, én mindig tőlük kérdezek munkaügyi kérdésekben.
Arra figyelj, hogy amikor a főnökhöz bemész
- előre egyeztetett időpontra menj, hogy legyen rád ideje,
- felkészülten menj, építsd fel magad, hogy mit tanultál a gyed alatt vagy mennyire követted a munkahelyeddel kapcsolatos piaci híreket, mennyire figyelted a céget otthonléted alatt - vagyis lássa, hogy naprakész vagy!
- tudd befogni a szád, amikor elmondtad, hogy vissza szeretnél menni, x hótól. És addig hallgass, amíg nem reagál erre valamit a főnök. Ez tárgyalástechnika, várd ki a reakcióját, ne kezdj előre magyarázni, szövegelni.
Nekem ezek a módszerek beváltak, remélem neked is segítenek majd. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!