Hány éves korig kell úgy játszani, hogy apuci, anyuci csaljon, hogy a gyerek nyerjen?
Nekem nem elvem, hogy hagyjuk nyerni a gyerekeket.
Ezért nem szabad idejekorán (3 évesen) elkezdeni társasjátékozni. Egyrészt azért, mert azok a fajta szabályok a gyereknek még betarthatatlanok. Ő egyből lépni akar, mindig ő akar következni, nem képes a kivárásra, a szabályok betartására. Nem azért, mert buta, hanem azért, mert nem érett még meg rá. Ha erőlteted, elvész a játék élvezete. Ha nyerni hagyon, akkor meg értelmetlenné válik maga a játék.
4 éves kornál hamarabb nem érdemes társasjátékozni, és 4 évesen is csak olyat, amiben nincs nyertes és vesztes, hanem a játék élvezete a fontos. Mi gyerek Activity-vel kezdtük a társasjátékozást, amikor 4 éves volt a lányom, de nem is igazán szabályosan játszottuk, hanem a saját szabályaink szerint. Kiválogattam a kupacból azokat akártyákat, amiket biztosan ismer, és tud róluk beszélni, és amikor húztunk, csak körülírtuk, ami rajta van, nem volt se rajzolás, se mutogatás. Az elefántok pedig inni mennek a pályán, nem pedig versenyeznek. Azt hangsúlyoztuk ki, hogy akinek először odaér az elefántja, az már biztos nagyon szomjas volt. Tehát nincs nyertes vagy vesztes. Így mindig jó hangulatú a játék.
Most kezdjük el mutogatással bővíteni a játékot, mert a körülírás már nagyon jól megy.
Később majd jöhetnek a versengős játékok is, de szerintem azokat elég 5 éves kor után.
Köszi!
Bár nekem van egy ismerősöm, most 24 éves...hát olyan 3-4 éve mikor pl. kártyáztunk nem tudott veszíteni. Pedig neki már igencsak meg kellett volna ezt tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!