Hogyan éred el hogy tanuljon a gyerek?
Más gyerekek számomra felfoghatatlan módon maguktól tanultak egészen gimnáziumig elsőtől kezdve. Én gyűlöltem. Menni akartam legozni vagy kockulni a hosszú nap után. Anyámnak konkrétan ott kellett a fejem fölött állnia és addig kiabálni amíg sírva is de leírom az összes betűt gyöngybetűkkel, vagy amíg kiszámolok mindent, elolvasom a mesét stb.
Gimnáziumban millió különóra mert magamtól nem tanultam de akkor már nem ültek nyilván a fejem felett neg ellenőeiztek hogy mindent megcsináltam e. Látszott is az eredményeimen.
Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy tudják emberek úgy nevelni a gyereket hogy azok szeressenek tanulni, iskolába járni.
Hogy??!

Úgy, hogy a tanulást nem egy kötelezö undorító dologként emlegetik, hanem érdekességnek, hogy új dolgokra lehet rájönni, okosabb , tájékozottabb lesz, az "ezt is tudom" pozitív élményét kapja a gyerek születésétöl kezdve.
Emellett a gyereket nem kínozni kell a tanulással, hanem egyszerüen úgy nö fel, hogy az az ö dolga, nem a szülöé.

Azért ez nagyon egyénfüggő meg családi háttér függő meg még az iskola is és a tanárok is számítanak.
Ideális esetben egy gyerek kicsi korától érdeklődő, nyitott, kíváncsi. Egy kisgyerek akar tanulni, de csak azt ami őt is érdekli. Iskolában aztán jön a kényszer, megmondják mit kell tanulni. Ez egybeeshet a gyerek érdeklődésével vagy legalábbis van ami érdekli, van ami nem. Ami érdekli, az jobban megy neki, szinte tanulni sem kell. Hogy egy gyerek mennyire lesz szorgalmas az függ sok tényezőtől, képességeitől, iskolai és otthoni elvárásoktól.
Amit te most nem értesz, hogy hogy nevelik a szülők a gyereket úgy, hogy az majd tanuljon. Szerintem azt gondolod, hogy minden gyereket kényszeríteni kell a tanulásra, de ez nem teljesen van így, van akit nem kell, mert szereti, érdekli, jó a tanár stb. Van aki megfelelési kényszerből tanul, magol, izgul, nem akar rossz jegyet. Van akinél pedig csak az segít, ha a szülők a sarkukra állnak.
Az én fiaim alsóban még jól tanultak, de felsőben már kezdték elhanyagolni a nekik nem tetsző tantárgyakat. Én egyszerűen a jegyek alapján adtam nekik a zsebpénzt. Ez jó módszer volt számukra így motiválva voltak. Középiskolában meg már felfogták, hogy tenniük is kell azért, hogy érettségizzenek, tovább tanuljanak. A nevelés itt inkább arra irányul, hogy megtanul felelősségteljesen gondolkodni, ha valami célja van, tenni kell érte.

Húgom felett 18 éves koráig állni kellett! Igen,sírva,kiabálva!
Én mindig magamtól tanultam. Jó tanuló voltam, a húgom közepes.
Ugyan az a családi háttér, ugyanaz a nevelés...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!