Kinek hány éves a gyermeke és hányszor kapot már élete során antibiotikumot?

4 éves kisfiam kb 4x kapott eddig antibiotikumot, a 2 éves kisfiam 1x 7 hetesen.
Nem hiszem, hogy jó, ha egy gyermek 2 hónap alatt 5x kap antibiotikumot! Olyan súlyos betegségei voltak, amelyek ezt indokolták? Tényleg bakteriális betegsége volt, nem pedig vírusos?
Hány napig kapott antibiotikumot egy-egy kezelés alkalmával? Mert egy kezelés általában 1 hetes ( de legalább 5 napos), ez azt jelenti, hogy minden második héten antibiotikumot kapott?!
Egy ilyen komolyabb kezelés után pedig nem árt immunerősítőt kapnia a gyermeknek, illetve az antibiotikummal egyszerre valami bélflóra védőt is!

Októberben töltötte a kislányom a hármat, ő eddig 1x kapott. De még nem jár naponta közösségbe (bölcsi-ovi) bár azért sokat vagyunk különböző sokgyerekes programokon.
Azt mondják a bölcsi-ovi kezdés eléggé megterheli a gyerekek immunrendszerét, és az első időkben sokszor lehetnek betegek, de én azért 10 hét alatt az 5xi antibiotikumot sokallom.
Mindig meggyőződött róla az orvos, hogy bakteriális fertőzésről van szó? Mert egyes orvosok azonnal felírják, pedig a gyerekbetegségek zöme vírusos eredetű, és semmit nem hat rá az antibiotikum :(
Egyébként kitartás, biztos, hogy pár hónap alatt megedződik a kislányod, és nem lesz ilyen sűrűn beteg :)

Nekem 2 éves a fiam, eddig 2 napot hiányzott a bölcsiből (8 hete jár), mert kicsit köhögött. Kapott rá köptetőt. Én adok neki multivitamint, plusz C vitamit. Bár sosem volt beteges, így a helyedben én is megij(ly?)edtem volna.
A barátnőm fia 11 hete kezdte a bölcsit, összesen 2 hetet jár végig eddig. Közben tüdőgyulladással kórházban voltak, asztmatikus hörghurutja lett (ha nem így kell írni pontosan akkor bocsi, de nem vagyok orvols :) ), skarlátgyanús volt, és előjött a kruppja. Hát az nem kifejezés, hogy egyeltalán nem irigyeltem. Az ő fia sem volt beteges gyerek, bár mondták, hogy mivel az a tipikus fehér bőrű gyerek, anyukája meg asztmás, így van esély, hogy a bölcsiben előjön egy két dolog! Na de hogy ennyi minden azt ők sem gondolták volna.....

Három éves múlt a lányom, eddig kétszer kapott.
Az egyiket másfél évesen, akkor jött elő nála a krupp, sajnos kórházban is voltunk, de csak akkor adták az antibiotikumot, amikor a második vagy harmadik napon visszalázasodott.
A másodikat meg ő is most kapta nemrég, az ovikezdéskor ő is kidőlt. Tüszős mandulagyulladása volt, de csak a 3. napon kapta, addig küzdött, de 3 napig 40 fokos láza volt, ami sajnos csak az antibiotikum kúra második napján kezdett valahogy csökkenni.
Szerintem próbálj átmenni másik orvoshoz, aki más szemléletű, ha nagyobb városban laktok, biztosan lehet ilyet találni, csak körbe kell kérdezősködni.
Addig is jó erősödést a kicsidnek, és mindenképp adj neki valamilyen probiotikumot, mert most a bélflórái ki lehetnek nyiffanva teljesen. (Pl. Normaflore, vény nélkül kapható)

A fiam 3.5 éves. Félévet járt bölcsibe, féléve jár oviba. A bölcsiben hetente szedett össze vmit (egy pár nap alatt legyőzte őket szerencsére). Először 2 évesen kapott antibiotikumot, de akkor tényleg durván lázas volt és középfülgyulladása volt. Aztán azóta még egyszer volt szükség rá. Tehát eddig 2x kapott össz. Mióta ovis (3-4 hónapja) azóta egyszer volt ilyen köhögös-taknyos de semmit se kellett szedni rá, csak természetes dolgokkal megoldottuk.
A lányom 1 éves. Már újszülöttként kapott antibigyót sajnos, majd 3-4 hós korától hozta haza neki a nagytesó a fertőzéseket. Már 5 ször kapott antibiotikumot, mert hólyaghurutja volt (vagyis fel volt fázva) illetve felsőlégúti dolgok miatt (torokgyull.mandulagyull.)
A vicc az egészben hogy a fiam csak 4 hós korig volt kizárólag anyatejes, utána kapott tápi kiegészítést.
A lányom 7 hóig csak anyatejen élt és még mindig szopik, ennek ellenére mégis ilyeb beteges.

Nemsokára 3 éves lesz. Eddig egyetlen egyszer kapott antibiotikumot. Ezen kívül még kétszer volt egy kicsit náthás, akkor még dokihoz se vittem.
Mi bajai voltak? Mert sokszor, sőt a legtöbb esetben ok nélkül is felírják az antibiot.

fiam 11 éves lesz, talán 5-6x, lányom 20 hónapos és eddig egszer (hugyuti fertőzése volt a múlt hónapban)
Csak ha nagyon muszáj
nem írtad, mi a baj, de az orvosok hajlamosk túl hamar antibiotikumot adni, sajnos:-(((

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!