Hagyjam tápszerezni?
2 éves a fiam.
Eddig reggel és este kapott tápszert.
Mostanában napközben is hozza a cumisüveget és addig sír amíg nem kap tápszert..
Eszik mindent,de még délután kér egykis tápszert. Normális ez még?

Előtte van a víz folyamatosan újra töltve az üveggel
Azt ilyen cseppmentes palackból issza nem cumisüvegből

Mióta nem szopik?
Az én fiam gond nélkül hagyta el a nappali szopásokat, sokáig csak reggel-este szopott. Elhagytuk a reggelit is, majd több hónap múlva egy zokszó nélkül az estit is, és bár tartottam utána az altatástól, az is ment simán (2 és 1/4 éves kora körül választotta le így magát önként).
Viszont a cumisüvegről nem lehetett leszoktatni, sőt, a végén már kb. napi 2 liter vizet vedelt be cumisüvegből, éjszaja is ébredt, újra kellett tölteni az üveget, semmilyen pelus nem bírta a pisimennyiséget se nappal, se éjszaka. Védőnő tanácsára egy idő után eldugtuk a cumiüveget, onnantól csak pohárból ihatott, és egyből normalizálódott a vízfogyasztás, ahogy "lejött" a pótcselekvésről.
Nem lehet, hogy nálatok is ilyesmi állhat emögött?

Ezt a kérdést kb én is kiirhattam volna.
2 éves, reggel-délben-este tápszer. Sőt, heti 1x-2x éjszaka is felkel és kér. És nem, ő sem szomjas. Iszik mellette vizet és amikor éjszaka felkel akkor is mondom neki, hogy igyon egy kis vizet inkább, de nem akar, erőszakoskodik, hogy tápszert kér. Ő is eszik emelett rendesen.
Jó tanáccsal nem tudok szolgálni, mert ugyanezzel küzdünk mi is, csak azért írtam, hogy tudd nem vagy egyedül 😁
Mi egy kis faluban élünk és egyre nehezebben tudom beszerezni a 4-es tápszert, mert nem hoznak a gyógyszertárakba, mert senki se veszi. (Rajtunk kívül 🤷🏽♀️) Lehet, hogy ez lesz a fő ok, amiért le kell szoktatnom. 2,5 éves koráig adtam erre időt magunknak, aztán meglátjuk, hogy sikerül e.
Egyébként én nem tartom rossz dolognak, teli van egy csomó vitaminnal. A bolti tejtől pl biztos jobb.

A fiam 3 lesz májusban, imádja.
Milumil 4 tejitalt iszik, és nagyon szereti.
Mondjuk ő csak este iszik, meg hétvégén a délutáni alvás előtt.
Nemrég még éjszaka is kérte, de arról le kellett szoktatni, mert reggelre átázott a pelus. De úgy vagyok vele, hogy majd elhagyja.

Utolsó vagyok, véletlenül elküldtem.
Szóval én engedem, mert szereti. Majd leszokik róla. A cumit 2 évesen elhagytuk, ez maradt neki. De amúgy kicsit olyan komfort szokás neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!