Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagyjam tápszerezni?

Hagyjam tápszerezni?

Figyelt kérdés

2 éves a fiam.

Eddig reggel és este kapott tápszert.

Mostanában napközben is hozza a cumisüveget és addig sír amíg nem kap tápszert..

Eszik mindent,de még délután kér egykis tápszert. Normális ez még?

márc. 27. 23:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem lehet, hogy szomjas? Iszik elég vizet?
márc. 27. 23:52
 2/12 A kérdező kommentje:

Előtte van a víz folyamatosan újra töltve az üveggel

Azt ilyen cseppmentes palackból issza nem cumisüvegből

márc. 27. 23:54
 3/12 anonim ***** válasza:
18%

Mióta nem szopik?

Az én fiam gond nélkül hagyta el a nappali szopásokat, sokáig csak reggel-este szopott. Elhagytuk a reggelit is, majd több hónap múlva egy zokszó nélkül az estit is, és bár tartottam utána az altatástól, az is ment simán (2 és 1/4 éves kora körül választotta le így magát önként).

Viszont a cumisüvegről nem lehetett leszoktatni, sőt, a végén már kb. napi 2 liter vizet vedelt be cumisüvegből, éjszaja is ébredt, újra kellett tölteni az üveget, semmilyen pelus nem bírta a pisimennyiséget se nappal, se éjszaka. Védőnő tanácsára egy idő után eldugtuk a cumiüveget, onnantól csak pohárból ihatott, és egyből normalizálódott a vízfogyasztás, ahogy "lejött" a pótcselekvésről.

Nem lehet, hogy nálatok is ilyesmi állhat emögött?

márc. 28. 00:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi köze hozzá..
márc. 28. 06:19
 5/12 anonim ***** válasza:
56%
Lehet ízlik neki. A kislányom már 5 éves de sajnos szinte születése óta kapta a tápszert. Eleinte tejmenteset ami borzasztó rossz volt, utána áttértünk a Lactogen Junior vaníliás tejitalára. Rengeteget megivott belőle, még a normál tejre is húzta a száját. Mostmár megissza a rendes tejet de abból laktózmenteset iszik és ha álmos akkor mindig cumisüvegbe kéri. Megissza, lenyugszik és pihen egyet. :)
márc. 28. 06:31
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Ezt a kérdést kb én is kiirhattam volna.

2 éves, reggel-délben-este tápszer. Sőt, heti 1x-2x éjszaka is felkel és kér. És nem, ő sem szomjas. Iszik mellette vizet és amikor éjszaka felkel akkor is mondom neki, hogy igyon egy kis vizet inkább, de nem akar, erőszakoskodik, hogy tápszert kér. Ő is eszik emelett rendesen.

Jó tanáccsal nem tudok szolgálni, mert ugyanezzel küzdünk mi is, csak azért írtam, hogy tudd nem vagy egyedül 😁

Mi egy kis faluban élünk és egyre nehezebben tudom beszerezni a 4-es tápszert, mert nem hoznak a gyógyszertárakba, mert senki se veszi. (Rajtunk kívül 🤷🏽‍♀️) Lehet, hogy ez lesz a fő ok, amiért le kell szoktatnom. 2,5 éves koráig adtam erre időt magunknak, aztán meglátjuk, hogy sikerül e.

Egyébként én nem tartom rossz dolognak, teli van egy csomó vitaminnal. A bolti tejtől pl biztos jobb.

márc. 28. 07:40
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
4 éves korig kérte tőlünk is a tápszert, aztán amikor nem volt itthon, egyszer csak tejet raktam az üvegbe. Nem szóltam semmit, ő sem szólt semmit :) Azóta tejjel kapja.
márc. 28. 09:17
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Van bárki is, aki nem cumisüvegbe adja?
márc. 28. 09:46
 9/12 anonim ***** válasza:

A fiam 3 lesz májusban, imádja.

Milumil 4 tejitalt iszik, és nagyon szereti.

Mondjuk ő csak este iszik, meg hétvégén a délutáni alvás előtt.

Nemrég még éjszaka is kérte, de arról le kellett szoktatni, mert reggelre átázott a pelus. De úgy vagyok vele, hogy majd elhagyja.

márc. 28. 10:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, véletlenül elküldtem.

Szóval én engedem, mert szereti. Majd leszokik róla. A cumit 2 évesen elhagytuk, ez maradt neki. De amúgy kicsit olyan komfort szokás neki.

márc. 28. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!