XI. ker. -i anyukák! Nevelési támogatás (bölcsibe nem járó gyerek) igénylésével kapcsolatban?
Én semmilyen igazolást nem adtam nekik. 3 havi bankszámlakivonattal igazoltam a GYED illetve CSP folyósítást. Ez is elég! Nekem 9 hónapos volt a fiam amikor igényeltem, de ez nem számít. Ha nem adod be bölcsibe akkor igényelheted. Tehát 14 hónaposan is lehet. TAJ kártyák személyik csak a tied kell, az igénylőé. Esetleg vidd magaddal a gyerekét is. Bár az is igaz hogy a gyerek lakcímét is igazolni kell szóval a lakcímkártya kell. Nekem a gyerek apja nem ide van bejelentve ezért az ő adatait nem is kérték. Maximum aznap vidd magaddal a párod kártyáit is, sose lehet tudni.
De ezeken a számokon tök kedves, segítőkész ügyintézők segítenek, ha kérdésed van: 372-3411 vagy 3723-448 (mindkettő Újbuda Önk. Nevelési támogatás osztályé)
Szívesen!:)
Most már csak remélni lehet hogy sokáig marad a támogatás.
nyugodtan fellebbezzél, mert ez marhaság így, amit írtak neked. Én novembertől megkaptam a 30 e ft-os támogatást, a gyerek 2 éves koráig. Ugyanis a kiírás szerint addig adják, ha nem veszel igénybe bölcsit, gyeden vagy és az átlagjövedelmetek nincs 80 ezer. A lányom novemberben 19 hónapos volt.
A gyerek 2-3 éves kora közt a támogatás összege 60 ezer ft, ha gyesen maradsz otthon, bölcsi nélkül.
ja, és mindenképp menj be és add be a fellebbezést, mert ügyelet van, át kell venniük, olyan nincs hogy nem dolgoznak.
A jogszabályváltozást nézd meg az újbuda honlapon, ha volt erre vonatkozó változás, fent kell lennie.
szia,
márciusban lesz 2 éves a fiam és én 3 hónapig kaptam, decemberben nem, mert valami idióta indok volt, hogy a rendszer megváltozik és utólag fizetnek, szval a decemberit, majd januárban. erre kíváncsi leszek.
pont minap tettem fel egy kérdésr ezzel kapcsolatban.
valahol hallottam, hogy ez csak egy kampányfogás volt a régi kormány részéről és eltörlik ezt, illetve visszavonják.
Remélem, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.
2 éves korig 30 e
2-3 kor között 60 e , jól tudtad, fellebezzél!
sok sikert nektek is!
Köszi! Annyi történt, hogy nagy nehezen megtaláltam a változásról a dokumentumot a neten. Annyi van, hogy mostmár csak azok kaphatják ezt a pénzt, akiknek betöltötte a gyerekük a 2 éves kort. Aki december 31 előtt adta be a kérelmét és a rendelet változtatásának ideje alatt még elbírálás alatt áll (mint pl. én, dec.7.-én adtam be és dec. 16.-án változtatták így meg), annak a kérelmét felül kell vizsgálni és az új rendszer szerint kell dönteni. Magyarul megszívtam. És ráadásul Január (azt hiszem 1-től, de lehet, 10-től)-tól megint fognak valamit változtatni, ugyanis ez a rendelet hatályát fogja veszíteni. Gondolom, szarabb lesz ehelyett. Szóval nem tudok csinálni semmit. Pedig jó lett volna. :S Ha neked már elbírálták és kapod a pénzt, szerintem nem vehetik el.
Ha már a politikánál tartunk, ezt a "kedvezményt" a volt mszp-s polgármesterünk találta ki, mert így spórolt a bölcsin, ugyanis egy gyerek évi 1M-ba kerül az önk-nak, így csak fele annyiba. Most nyert az a b.zi Fideszes Hoffmann Tamás (akire persze én is szavaztam, mert ugye a szoci milyen rossz volt), és megkurtított minket két évi egy misitől. :S Szóval azt hiszem, többet soha nem szavazok és nem adok kopogtató cédulát sem, mert mindegyik ott veri át az embert, ahol tudja. Bocsi az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!