Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a cigizős mamával?

Mit csináljak a cigizős mamával?

Figyelt kérdés

2 éves kislányom hetente egyszer kb 2-3 órára elmegy anyósomhoz és úgy jön haza,mint aki végig kocsmában volt. Undorító cigiszaga van. Mit csináljak?

Ha szólok sértődés,ha nem szólok idegesít,hogy ártok a gyereknek. vagy nem lesz baja ennyi cigifüsttől?

2010. nov. 9. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát én megmondanám, ha sértődés lesz, ha nem belőle, de a gyerekem egészségét ne veszélyeztesse a "nagyi" (egyáltalán milyen nagyi az ilyen...)! Igenis árt már tíz perc is cigifüstben! Ha szereti tényleg az unokáját, akkor annyit megtehet, hogy legalább addig nem gyújt rá, míg nála van a gyerek.
2010. nov. 9. 12:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyit dohányzik a mama. Lehet, hogy nem is dohányzik ha ott van a gyerek, csak a lakás levegőjébe berendezési tárgyaiba már bele ette magát a szag és ez telepszik meg a ruháján.

Biztos sokan fogják írni, hogy ne engedd a gyereket a mamához.

Én ezt nem tartom megoldásnak. Persze a passzív dohányzás tudjuk mennyive veszélyesebb mint az aktív. Beszélgess el a dologról anyósoddal azaz inkább említsd csak meg neki a dolgot. Pláne ha jó viszonyban vagytok.

Gondolj bele, mi mindent belélegzünk az utcán is.

2010. nov. 9. 12:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Állítása szerint akkor nem gyújt rá amikor ott van,de ugye bent cigizik a lakásban,a szellőztetéshez meg gondolom hideg van.
2010. nov. 9. 12:36
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Ne érdekeljen a sértődés, a kislányod egészsége fontosabb. A nagyi meg majd feldolgozza egyszer. Én gondolkodás nélkül szólnék neki, hiszen felnőtt ember, megbirkózik egy kis kéréssel, kritikával.
2010. nov. 9. 12:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Én ebből az okból nem viszem Apósomékhoz. Sajnálom, mert igazán kedvelem őket és így csak nagyon ritkán látják egymást, de a gyerekeim egészsége többet ér. Férjem szülei elváltak, Anyósom is egyszer rágyújtott a gyerek mellett (zárt térben), na akkor nagyon bemérgesedtem, hiszen pontosan tisztában van a véleményünkkel. Nagyon hamar el is mentünk tőle, na azóta nem tapasztaltunk nála ilyet.
2010. nov. 9. 12:49
 6/13 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szólj! A Te gyereked egészsége a fontos!

Nálunk anyum cigizik, de mikor itt van az unoka( meg amúgy is) kimegy.Nem itt bent rontja a levegőt.

2010. nov. 9. 13:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Anyósom leszokott emiatt;) Ő jó fej. De én nem vinném a helyedben, vagy kérd meg udvariasan, hogy inkább játszótérre/játszóházba vigye, csak leesik neki, hogy miért:-)
2010. nov. 9. 13:08
 8/13 anonim ***** válasza:
43%
Anyósomat száműztük az udvarra rágyújtani! Ha ezt nem érti meg, akkor nem látja az unokáját! Ennyi!
2010. nov. 9. 13:15
 9/13 A kérdező kommentje:
már azon is gondolkodtam mi lenne ha nem vinném,hanem ő jönne.
2010. nov. 9. 13:15
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nálatok szabály, hogy nem lehet odabenn cigizni, akkor jó ötlet.
2010. nov. 9. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!