Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagymama túl szigorú a kisfiam...

Nagymama túl szigorú a kisfiammal, és ez feszültséget/kisebb szorongást okoz a gyereknél. Beleszóljak vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

Láthatólag szeret a nagymamával lenni és olyan vele mint a kisangyal.

De mikor hazajön tőle akkor olyan szintű feszültséget ad ki magából, alig lehet bírni vele. Olyankor még jó ideig látszik rajta a feszültség, minden nehézkesebb, evés alvás stb.

Érzelmileg sokkal instabilabb, több a kirohanás, hiszti sírás mint amikor pár hétig nem találkozik a nagymamával.

Ugyanakkor úgy érzem neki is szüksége van megtapasztalni ezt, és abban se vagyok biztos hogy ha beleszólok az segít.

Két probléma van, az egyik a túl sok szabályrendszer amit követnie kell, meg a túlzott szigorúság. A másik az pedig az, hogy ha én rendesen letolom az egy intenzívebb dolog, ha sír megvigasztalom vagy bemegy a szobjába duzzogni kicsit, de fél óra múlva már nem emlékezünk rá. A nagyinál ha vmi rosszaságot csinál akkor a nagyi "megsértődik" vagy "csalódik benne" ami ugye órákig tart, vagy végig amíg ott van és ez sztem eléggé megviseli őt lelkileg.

tegnapelőtt 15:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Én is ezt láttam egy alkalommal, amikor a lányunk a nagyszülőknél aludt. Bűntudatkeltés, példák: Már jóllakott a gyerek, erre a válasz: Miért nem eszed meg az összes kaját? A mama annyit dolgozott vele...

Azonnal fel kell venni az ajándékba kapott ruhát és meg dicsérni, puszikat osztogatni, különben jön a válasz: olyan örömmel vettem, ugye hogy tetszik? A hülye anyád hiába mondja, hogy nem szereted a pirosat, milyen jól áll! (Ilyenkor áll tanácstalanul a gyerek és a szemével segítséget kér, mondhat-e mást)

A túl szabályozás okozta feszültség, mikor az udvaron lehet játszani, de a fűre lépni nem, a beton járdán is csak eddig a vonalig, a sóder nem homokozó és a többi, mindez egy 4 évesnek mondva.

A közös foglalkozás csakis a nagyszülők elképzelése szerint lehet, a gyerek igénye nem számít, ők jobban tudják. És akkor vagyok én szülőként ideges, mikor hallom, hogy szerintük a gyerek jól érezte magát, mert nem szólt, hogy nem.

A gyerek sírva könyörgött otthon, hogy ne kelljen oda mennie még egyszer. Azóta nem is hagyom őket felügyelet nélkül.

Neked sem kéne otthagynod a gyereket, nincs szüksége ilyen tanításra, bőven kap majd életében, de a családja legyen már normális.

tegnapelőtt 23:11
 12/13 anonim ***** válasza:
58%

Off, de engem minden ilyen tortenet felbsz. Nagyon remelem, nem leszek ilyen kontrollalo, gonosz nagyszulo, aki azt hiszi o szrta a spanyolviaszt. Krvara kihalhatna mar ez a tipus. Kezdve attol hogy “enjobbantudommertharmatszultem” folytatva a “eztsemjolcsinaloddal” es ez is kicsinal, ez a buntudatkeltes. Hogy kepzelik ezt a nagyszulok?

Es komolyan, majdnem minden csaladban van legalabb egy ilyen konfliktus, amikor a nagyszulo tobbnek kepzeli magat mint ami, ezekben az esetekben pl a szulot akarja felulbiralni. Hogy jonnek ok ezek? Tenyleg az az ultra kikezdhetetlen erv, hogy ok mar felneveltek x gyereket 20-30-esetleg 40 evvel ezelott, ezaltal ok biztos krvara jobban tudjak (keretlen es elavult tanacsok)? Es ha megjegyzed akar szepen -akkor itt pl besertodott nagymama var- akar csunyan, mondjuk akkor jarsz jobban, mert legalabb lesz par het nyugalma a csaladnak.

En eskuszom ha ilyen leszek, felakasztom magam. Ventillalas vege.

tegnapelőtt 23:51
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Írj konkrétumokat,példákat,életkort.

Te hogy nevelsz? Írj példát.

Mert ez anélkül értelmezhetetlen.

tegnap 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!