Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megosztanád a nem túl hízelgő...

Megosztanád a nem túl hízelgő véleményed egy ismerős anyukával, ha összevissza és nem túl jó dolgokkal etetné a gyerekeit?

Figyelt kérdés

Van egy ismerős család akikkel összejárunk, bartomnak azért nem nevezném. Másfél éves a kisebb, 3 a nagyobb gyereke.

Mindenféle rossz ételt esznek össze ráadásul semmi remdszer nincs benne. Gyakorlatilag reggeltől estig eszegetnek, csemegéznek. A szülők is ducik, a gyerekek is. Anyuka szerint akkor szép egy gyerek ha dagadt (ő mondja így).Közben meg semmi normális ételt, főzeléket, zöldséget, gyümölcsöt,tejet nem esznek meg. És kkor nekem panaszkodik milyen rossz evők, meg gyakran betegek is, és kérdezi hogy miért van ez. Most mondjam meg neki a véleményem? Azontúl hogy rossz nézni is amikkel tömi őket és amilyen dagik szegények...egyáltalán tanulhat belőle ha mondok neki vmit? Vagy hagyjam a fenébe?

2010. nov. 8. 16:05
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos meg a védőnő nem kérdezik mit esznek a gyerekek. Szokásos méréseknél lemérik és kész. A kisebbik 84 centi és 14 kiló, a nagyobb 100 centi és 18 kiló... persze tudom ez így önmagában nem sokat jelent de azért el lehet képzelni...
2010. nov. 8. 17:15
 12/12 anonim ***** válasza:
Na én pont ugyanilyen helyzetben vagyok. Nekem is van egy jóismerős "anyukám", aki hasonlóképp eteti a gyerekét, igaz ő már 7 éves. Én azért szóltam neki a töménytelen nasi miatt, mert néha ők vigyáznak az én 2 éves fiamra. Nálunk a főétkezések között gyümölcs van, ritkán van csak túrórudi, puding stb. Az, hogy a saját gyerekével mit csinál, nem az én dolgom, de kértem, hogy az enyémet ne tömje csipsszel, keksszel. Pláne ne folyamatosan, két étkezés között. Óvatosan, beszélgetésbe szőttem bele a kérésem. Megkérdeztem, hogy ők nem szeretik a gyümölcsöket? (kiderült, hogy egyáltalán nem szeretik - puff neki). Szerintem szólhatsz neki, nem kioktatón, de finoman lehetne figyelmeztetni. Pláne, ha hozzád fordul - nyugodtan adj neki tanácsot. Ha van egy csöpp eszi, felfogja.
2010. nov. 10. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!