Ölelkezős a gyerekem. Mit tegyek? Lent kifejtem.
15 hónapos a fiam. Alapvetően nincs azzal gondom, hogy közvetlen. Nem mondom, hogy az a jó. De aki szülő, tudja, hogy sehogy se jó, ha közvetlen az a baj, ha távolság tartó, akkor meg az a baj. Tudom, tudom, ez ilyen. Viszont az én fiam, egy fél óra ismeretség után mindenkit megölel és megpuszil. Édesnek tartják sokan, szerintem is amúgy baromi cuki. De sokan ezt nem szeretik, főleg a gyerekek. Hogyan tudnám vele megértetni, hogy nem kell mindenkinek a “nyakába ugrani” ha szereti. Lehet hülyének néztek, de szerintem ez igenis zavaró annak, aki nem szereti, hogy ölelgetik. Látom pár gyerek arcán, hogy menekülnek tőle. Anyuka vagyok, és ez fáj nekem. Előbb utóbb meg neki is fog. Szeretnék segíteni, de nem tudom hogyan?! Ha van ötletetek, szívesen elolvasom.
(Ja, és nem szeretet hiányos. Borzasztóan sok szeretetet kap.)

Az enyém is ilyen volt, mellé kezet akart fogni kb mindenkivel játszótéren és úgy sétálni, játszani..
Menekültek a kortársai, a nagyok szerették ezért.
Pervazív zavar diagnózist kapott, mellé nem átlagos volt a beszédfejlődése(ez 15 hósan még nem tűnt fel senkinek), és válogatós volt, kb cicin élt. Nekem is bölcsit javasoltak, rontott rajta, akkor kapta az első diagnózist, rossz szociálisan, mert nem èrzékeli a többiek reakcióit megfelelően, csak a saját akaratát nyomatja, nem monitorozza a többiek arcát, hogy felmérje őket.
Szerintem nagyon sokat nézte az arcukat is, de valóban nem érdekelte, akartak e ölelést, pusziz, vagy kézenfogva menni.
Amikor elszaladtak az enyém vagy sírt, vagy ment utánuk, amíg fel nem lökték, vagy a másik gyerek nem sírt. Azt hitte játék, nem vette észre a félelmét másoknak, vagy ha észre is vette, nem érdekelte. 1-2 éves koráig volt ez, utána bölcsis lett, kb 1 hónap alatt leszokott róla.

Kapjon tőled egy baromi fontos és az élet egyik legfontosabb leckéjét:
Szarja le mások mit gondolnak rólad és csinálja mindig azt amitől boldog leszel.
Magyarán ne foglalkozz ezzel, ő ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!