Tudja a gyereked, mi az a diavetítő?
2 éves, biztos nem tudja.
Tervezem majd kipróbálni, de eddig olyan jól elvan nélküle is (közel 0 képernyőidővel, de a könyveket imádja), hogy mindig elfelejtem, pedig jó lenne kipróbálni a gyerekkori diavetítőmet, hátha még működik 🙂
Köszönöm a válaszokat. Nekünk is van, az én gyerekeim szeretik. Csak ma ismerősöm 8 éves gyereke nézett ránk furán, hogy az mi. A férjem meg mondta, hogy hát a mai gyerekek már nem ismerik.
De úgy tűnik, mégis. :)
Nálunk úgy ismeri/ismerte meg kiskorában, hogy nem volt, mert már az én időmben is videó/DVD és CD volt, nem flopy, kazetta és diázás. Bár mindből maradt pár a szüleimtől, akikre meg maradt nagyszülőktől lemez is.
Vetítettek programon, oviban és voltak diafilmeink, árulták a piacon is, könyvesboltban is, időről időre felmerült. Néztünk róla youtube videót is, illetve van ilyen elemlámpa, ami hasonló elven vetít ki a falra képeket(csak nem meseképeket) nagyítva, csak tárcsáról.
Suliban sima vetítőt/projektort használnak még, nálunk nincs okostábla..
Otthonra feleslegesnek tartottam.
Én se ismerek senkit, akinek lenne, megjegyzem, nekünk se volt 25 éves gyerekként, óvodaból-iskolából ismertem.
Szerintem azoknak van jellemzően, akiknek használható állapotban mdgmaradt gyerekkorukból, mert amugy nem olyan olcsó, 25-30 ezer egy új vetìtő+ a filmek hozzá.
Mi ajándékba kaptuk már több, mint 10 éve. Tesómat kérdeztem, működik-e, ami nekünk volt, mert az ő gyerekei használták. De mondta, hogy sajnos tönkrement. És másnap vett nekünk egy újat. Amúgy már akkor is horror drága volt.
Filmek szerencsére maradtak. Meg néha veszünk hozzá, de tényleg közel 2000 Ft egy.
Most pont egy barátnőmet kérdeztem, hogy kölcsönadja-e a filmeket, amik nekik vannak, mert ott már nagyok a gyerekek, úgysem használják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!