Másfél évesen még mindig iszonyat rosszul alszik a gyerek, mikor lesz jobb ?
Kérlek akinek hasonló rossz alvó gyerek volt, nyugtasson meg..
december eleje óta szenved megint mert jött 3 foga (kisörlők), vagy beteg volt, vagy most hogy kijött még mindig/megint faj a foga, és mèg most el is van dugulva az orra..
Ezért az van másfél hónapja, hogy nagyon későn, mostanában 23 körül esik össze… nem alszik el. Ha mégis elalszik, fél óránként-óránként kel..
Egyszerűen nincs egymásra sem időnk a férjemmel, sem az intimitásra, mert este is fent van 22-23-ig..
Talán 1-2 hetes időszakok voltak egyszer-egyszer, amikor este elaludt..
mire elalszik meg mindketten hulla fáradtak vagyunk. Ez megy másfél éve..
Kérlek mondja valaki, hogy 2 éves kora körül ez megjavul, és kijönnek a fogak/beérik az idegrendszer/leszokik a ciciről, szóval minden adva lesz, hogy végre normálisan tudjon ő is és mi is aludni..
Hát ha olyan lesz a te gyereked ,mint az enyém akkor kb még egy év és utána már majd alszik normálisabban, 3 éves korára megtanul tényleg végigaludni éjszakákat.
Nálunk akkor kezdte el igazán átaludni az éjszakát amikor a nappali alvást elhagyta 2,5 évesen.Addig minden éjjel min 5-6 alkalommal keltünk ,függetlenül a szoptatástól ,fogzástól. Voltak egész durva időszakok betegség idején, mozgás és beszédfejlődésben történt hirtelen változások miatt egy éjszaka 15 környéki megébredésnél hagytam abba hajnalba a számolást, hogy már mindegy.
Amúgy azóta teljesen rendben van minden téren.Okos, aranyos kisiskolás, a kapcsolatunk is túlélte a kiképzést.:)
Nem tudlak megnyugtatni, 3 évesen lettek stabilan átaludt éjszakák. De akkor meg a betegségek miatt ébredt sokszor.
Fogzás sosem borította meg. De azt sem tudjuk mi miatt nem aludt és mitől igen.
Te jó ég… én azzal nyugtattam magam, hogy már csak kb fél év, ennyi nem alvás után azt már fel lábon is. 🙈
De komolyan nem tudom, hogyha tényleg elhúzódhat ez a gyakori kelés, és/vagy nem alvás normális (gyerek)időben este, akkor mi lesz ha 2 évesen vissza kell mennem dolgozni?..
És nálatok még cicizett 2 éves kor után?
Azt sem tudom azzal hogy lesz majd, de most az alvás fontosabb.. :D
3 évesen még cicizett, sokszor kelt. Aztán elhagytuk, de ugyanúgy sokszor kelt még kb fél évig. Aztán mint akit elvagtak, hirtelen ataludta az éjszakákat és most 5 elmúlt, azóta sincs ezzel gond. Néha még mindig nem hiszem el, mondjuk én ugyanúgy felebredek többször azóta is..
Annyit tudok javasolni, hogy ha van lehetőségetek, mamahoz pl vigyétek át délután, vagy mikor otthon van a férjed "míg elugrotok boltba". Vásárolni heti többször is lehet 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!