Nem kakil bilibe/wcbe a fiam,4 napja nem kakilt,2napja tartogatja, mit csináljak?

Azt nem írtad mennyi idős (vagy csak elkerülte a figyelmem), de vígasztalásul írom, hogy a 3,5 éves lányom tegnap kakilt először WC-be. Eddig szigorúan csak pelusba és csak este. Ha 5 napig nem kapott pelust, akkor 5 napig nem kakilt. Mi is bajban voltunk az étkezéssel. A banánt és a kakaót teljesen megvontam. Csoki is csak ritkán van. Szerencsére a mandarint most eszi és a paradicsomszósz a kedvence.
Amúgy én rábíztam a döntést, oda kakil, ahova akar: úgy értem, hogy pelus, bili, vagy WC. Az a legfontosabb, hogy ne tartsa vissza, mert akkor aztán van ordítás. Ha már 1-2 nap kimarad, akkor Duphalac vagy Laevolac szirupot adok. Dupla mennyiségben, mint ahogy rá van írva (a védőnő mondta).

Szia!
Az én én lányom is hasonlóan eszik minta te gyereked. ísemmi gyümölcs, zöldségből 2-3 fajta és tészta meg hús. Nekünk is gond van a kakival, mert tényleg visszatartja akár egy hétig is, mert fél, hogy megint kemény lesz és persze az is lesz egy idő után, nekünk a paraffinolaj vált be. Első körben 1-2 napig napi 3-szor egy evőkanál és aztán már elég reggel meg este egy kiskanállal adni neki. Ettől csúszos lesz neki a bélfala és nem tudja visszatartani egy idő után kicsúszik neki. A védőnőnk szerint ezt nyugodtan adhatod neki minden nap nem lesz tőle baja. Meg még a korpa jó. Müzzlivel el lehet keverni, de nálunk az sem megy így mi korpáskekszet eszünk, ami tényleg finom és mellé lecseréltem a kenyeret félbarna kenyérre. A paraffinolajnak semmi ízze, de a lányom megeszi. Ezt akár levesbe vagy fözelékbe is belekeverheted neki. Remélem tudtam segíteni. Nekem több hónapos kérdezösködés és utánajárás után sikerült ezt megoldanom. Ja és mi még nem vagyunk szobatiszták.
Alíz

Szia!
Igen a gyógyszertárban lehet kapni paraffinolajat. A korpás kekszet a dm-ben vettem én is. Még annyi eszembe jutott, hogy a lányom nagyon szereti a ropit és a kukacot is. Nos ezeket is lecseréltem neki. A dm-ben vettem neki törkölybúzás ropit és kölesgolyót. Nagyon finom ízük van és valami csoda folytán meg is eszi öket. Kövezzen meg aki akar ezért, hogy ilyeneket adok a gyerekemnek, de tény hogy már én is kivagyok az evésétől a szorulásától meg ne is beszéljünk. Szóval mégha csak csekély rost is van ezekben a cuccokban akkor is valamit sikerült bevinnem a szervezetébe.
Alíz

tegnap 19:00 vagyok: A szirupokat a reggeli italába keverve kapja,ami vagy maci kávé vagy ivójoghurt, éhgyomorra.
Azt írtad nem akartok visszalépni a pelushoz. Akkor ezek szerint eddig rendesen volt a kaka WC-be, bilibe? Mert ha csak kisgatyába kakil akkor az nem visszalépés ha pelust adsz rá, csak kicsit higiénikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!