Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ferjem nehezen kezeli, hogy a...

Ferjem nehezen kezeli, hogy a kisfiunk elutasitobb vele/ velunk mostanaban, hogyan segithetnek neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 honapos a kisfiunk, nem olyan regen tanult meg csak jarni, nyilvan ez koti most le leginkabb. Az elutasitast ugy kell erteni, hogy mar nem akarja hogy felemeljuk, puszit adjunk, megoleljuk, csak ritkan. Nyilvan eles valtas, mert eddig rajtunk logott ezerrel.

Velem is ilyen most, en ebbol nem csinalok nagy ugyet, mert tudom, hogy a gyereknek is van sajat akarata, nem eroltetem ra magam, ha o nem akarja. Meg ugye en cipeltem tobbet, ezert orulok is neki, hogy ezt mar nem kell allandoan 😅

Viszont a ferjem nehezen baratkozik meg ezzel, mondogatja nekem, hogy rosszul esik neki.

Esetleg valami konyv a temaban? Nem tudom mit mondhatnek meg, hogyan segitsek.

dec. 30. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell könyv. Ez egy időszak, el fog múlni. Nekem a kislányom mindjárt 4 éves, van mindenféle időszaka. Volt, hogy csak anya kellett, volt, hogy csak apa. Az apás időszakában egy kanapéra sem ülhettem velük, mert szólt, hogy neki csak apa kell, ne üljek ide. Aztán ez megfordult, csak én kellettem, ezt a párom rosszul viselte. Ez tök természetes, lesznek később cifrább dolgok is, meg fogjátok szokni idővel. Én is az első pár furcsaságnál sírtam, minden bajom volt. Volt olyan, hogy apuka altatta, és sírt közben a lányom. Bementem, hátha kell segítség, erre közli velem a lányom, hogy "menj ki menj dolgodra". Hát mit mondjak. :D Természetesen rászólunk ilyenkor, többször nem is fordult azóta elő. :) Meg fogjátok szokni.
dec. 30. 11:43
 2/4 anonim válasza:
100%
Ugyanezzel küzdök mint apuka, nálunk még nem beszél a gyerek csak nagyon minimálisa, lassan 2 éves, és ha az Anyja is ott van akkor semmit nem akar velem, se pelenkázás, se alvás, semmi, mindig én kelek hozzá reggel hogy a feleségem tudjon pihenni de már reggel se nagyon tudom bepelenkázni mert egyből ordít hogy anya. Ha az anyja nincs ott, akkor minden rendben és úgy viselkedik velem mint egy tündér, de bújni, puszit adni magától nem akar nekem csak az anyjának. Nagyritkán megölel. El kell fogadni, hogy ez ilyen, változni fog, unokahugomon is látom hogy az első pár év elég viharosan változik :)
dec. 30. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem könyv kell, hanem felnőtt emberként elfogadni, hogy a kicsi gyerek ilyen, és nem azért letezik, hogy a mi érzelmi igényeinket kielégítse.
tegnapelőtt 09:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Oke, koszi a valaszokat.

Nekem ezt nem kell magyarazni, teljesen ki vagyok bekulve a helyzettel. Velem is elutasito, de en erre nem porgok ra.

Azert ha eppen valaki erre teved es tudna jo konyvet a temaban, en szivesen fogadnam🙂

tegnapelőtt 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!