Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két éves gyerekkel mit csinálj...

Két éves gyerekkel mit csináljak ha nem akar haladni arra amerre megyünk?

Figyelt kérdés
Napi kétszer viszem sétálni, játszótérre erre-arra, mostanában mindig a boltba akar menni vagy olyan irányokba amerre nem kellene, próbáltam türelmes lenni és volt, hogy 10-15 percet magyaráztam neki ott álltunk egyhelyben de csak azt mondja, hogy nem-nem és jön a hiszti vagy lefekszik a földre vagy bármi más. Volt, hogy elborult az agyam és a ruhájánál fogva arrébb vittem 10m-et és utána mondtam neki hogy vagy jössz vagy így viszlek, és akkor a menést választja, de a fenyegetést nem tartom jó nevelési módszernek. Ti hogy oldjátok meg ezeket a helyzeteket?
dec. 30. 08:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"A következetesség kicsinél is működik"

Hát nekem egyiknél se valt be, pedig én kifejezetten következetes szülőként funkcionálok.

3-3,5 éves koruk felett igen, na akkor már ertették, tudtak, hogy ha mondok valamit, azt betartom. Hogy mindennek van következménye, jó vagy rossz.

De 2 evesn, ugyan mar, nekem átlagos gyerekeim voltak, nem ilyen csodák. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell következetesen nevelni, kell, kzülönben 3 éves kora utan se tanulja meg, de nem szabad elvarni, hogy ha 3szor visszafordulsz a visító gyerekkel, akkor negyedjére eszébe jut majd, hogy normálisan kell menni, különben anyám hazavisz.

dec. 30. 11:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! A problémám pont az, hogy ő ha teheti a boltba menne de céltalanul nem mehetünk be mindig a kisboltba, vagy elvenne valamit amit szeretne elhozni, jellemzően valami kaját, amit nyilván nem lehet. Ezért inkább be sem mennék hanem az eredeti cél (játszótér) felé venném az irányt. Na ugye ezt nem akarja. Az a baj attól is félek, a feleségem mit fog csinálni ha egyszer majd Ő megy vele, mert ő nem is bírja el lassan és nem is szabad majd cipelnie. (terhes)
dec. 30. 11:40
 13/16 anonim ***** válasza:

Babakocsi volt a megoldás nálunk is (valószínűleg enyhe autista a fiam, de kétévesen erre még nem gyanakodtunk). Érdekes mód önként belemászik és nem tiltakozik hogy bekötöm.

Ezzel a hazamegyünk dologgal meg se próbálkoztam, eleve az indulás mindig a legnagyobb cirkusz. Nem akart indulni se (aztán hazajönni se). Meg általában nem opció húzni az időt, a busz elmegy, bolt bezár, vagy ha nem is zár be, nem lesz időben ebéd ha nem indulunk el. Szerintem azért se működik nálunk a kitartó ordíttatás nevelő hatása, mert túl gyorsan belelovalja magát, onnantól se kép se hang, és azt is elfelejti, miről volt szó. Úgy működik csak ha van egy pad ahová le tudunk ülni (mikor pl. a bolt helyett a játszótérre akar menni de a boltba kell), ott kisírhatja magát az ölemben, megnyugszik és lehet neki magyarázni.

Elmúlt 3, most már többször jön mint nem, ha határozottan húzom a kezénél és ugyanilyen határozott hangon beszélek akkor lehet irányítani általában. De fölveszem a nyakamba ha haladni kell, vagy elővesszük még mindig a babakocsit, esetleg biciklivel viszem (felnőtt biciklin, gyerekülésben).

dec. 30. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem nem bírta a babakocsit, én vittem kézben busztól buszig, vagy csak simán hazáig. Aránytalanul durván izmos karjaim lettek:) Amikor nem tudtam vinni, mert mondjuk műtétem volt, akkor nagyon sokszor leültünk vagy taxiztunk.
dec. 30. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Meg kell vele beszélni mire való a bolt, mikor kell odamenni, miért, stb. Ha nem kell éppen bemenni, akkor megbeszélni miért nem kell. Ők ezeket a maguk kis nyelvén összerakják ám már. Ennyi. A feleségedet meg nem kell félteni, mostantól elég gyakran fog terelésből állni az életetek. :) Ha pedig nem veszélyeztetett, attól sem lesz baja, hogy 3 naponta meg kell emelnie terhesen egy 2 évest esetleg.
dec. 30. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Ölbe vettem. Babakocsiban sem maradt meg ilyenkor egyik gyerekem sem.
dec. 30. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!