Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két éves gyerekkel mit csinálj...

Két éves gyerekkel mit csináljak ha nem akar haladni arra amerre megyünk?

Figyelt kérdés
Napi kétszer viszem sétálni, játszótérre erre-arra, mostanában mindig a boltba akar menni vagy olyan irányokba amerre nem kellene, próbáltam türelmes lenni és volt, hogy 10-15 percet magyaráztam neki ott álltunk egyhelyben de csak azt mondja, hogy nem-nem és jön a hiszti vagy lefekszik a földre vagy bármi más. Volt, hogy elborult az agyam és a ruhájánál fogva arrébb vittem 10m-et és utána mondtam neki hogy vagy jössz vagy így viszlek, és akkor a menést választja, de a fenyegetést nem tartom jó nevelési módszernek. Ti hogy oldjátok meg ezeket a helyzeteket?
dec. 30. 08:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%

Ha nem akar arra menni, amerre kellene, akkor hazamentek. Ha kell, viszed.

Nem fenyegetni kell, hanem cselekedni. Otthon, amikor nyugodt, megmondod neki, a séta azt jelenti, oda mentek, ahová indultatok, ha nem, akkor maradtok otthon.

dec. 30. 08:23
 2/16 Derjaderja ***** válasza:
87%
Volt valami indok arra hogy arra menjetek amerre Te akarod? (Pl el kellett intézni valamit vagy ilyesmi)?
dec. 30. 08:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha sietünk és sok a cucc, babakocsi, ha csak sietünk, felvettem őket a nyakamba, ha ráér, hogy nem arra megy, amerre én akarom, akkor meg hadd barangoljon.
dec. 30. 08:47
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha hagyom setalni, akkor hagyom,es ez ezzel jar, hogy igazabol nem haladunk, sokszor csak oda-vissza megyunk egy 300 meteres teruleten belul.

De ha oda akarok tenylegesen erni valahova, akkor babakocsiba ultetem, mert maskepp en is huzhatnam uvoltve a foldon a ruhajanal fogva, de akkor ennek aztan nincs semmi ertelme.

De amugy ha hagyok neki eleg idot, akkor nagy nehezen elerjuk a celunkat, csak mondjuk egy 20 perces seta igy lesz 2,5 oras. Szoval az biztos, hogy nem akkor setalunk, amikor sietni kene valahova. 🤣

dec. 30. 08:48
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy írják, ha céliranyosan megyünk, babakocsi.

Most hiába írja az 1-es, hogy mentek haza, meg majd otthon megbeszélitek, ez a következetesség kicsi gyerekeknél még nem működik.

dec. 30. 08:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha sietnünk kell, akkor én is viszem. Ha csak a napi séta, akkor max toporgunk egy helyben. Sokszor csak áll és nézi az autókat vagy a madarakat.
dec. 30. 09:29
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

A következetesség kicsinél is működik!

De ha nincs elintéznivaló dolgod kérdező, miért ne sétálna arra amerre ő szeretne? Ha azért nem akarod, hogy arra menjen, mert a bolttal gond van pl össze akar vetetni mindent, akkor következetesen ne vegyél neki semmit, és egy idő után nem lesz motiváció.

dec. 30. 09:34
 8/16 anonim ***** válasza:
4%
Babakocsi... ennyi idosen nem mennek arra,amerre te akarod. :D
dec. 30. 10:25
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha csak sétálgatunk, akkor hagyom felfedezni, barangolni céltalanul, én meg lődörgök mellette. Ez az esetek többsége.

Ha dolgunk van, akkor autóval megyünk és megbeszéljük, hogy haladni kell. Ha nagyon nem, akkor felkapom és viszem.

dec. 30. 10:32
 10/16 anonim ***** válasza:
55%
Nem fogok tárgyalni egy kétévessel. Ha nem jön, felkapom és viszem ennyi. De valószínűleg kíváncsi a világra, azért akar máshová is elmenni még körülnézni egy kicsit.
dec. 30. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!