Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen mondtátok el a...

Hány évesen mondtátok el a gyereknek, hogy a Télapó / Jézuska nem létezik?

Figyelt kérdés
Mikor ideális? Mikor túl késő?

tegnap 11:30
A kérdező szavazást indított:
4 évesen vagy hamarabb
5
6
7
8
9
10 évesen vagy később
Eleve tudta az igazságot
9 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Rájönnek maguktól, nem kell elmondani. Jellemzően 10 körül, de a legtöbb gyerek utána is még "rájátszik" és élvezi a "csodát". Miért rombolnád le korábban? Addig jó még hisznek.
tegnap 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Lányom 11 úgy két éve jött rá magától.
tegnap 11:51
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Egyáltalán nem akartam neki semmit mondani 9 éves de a nagyon okos osztálytársai gondolom tudnak mindent. Egyébként meg a suliba carnak ebbe bele mert beöltöztetik a karbantartó bácsit és ha felismeri a gyerek akkor így járt. Pedig szerintem egy első osztályos aki még épp hogy kikerült az oviból, nincs erre felkészülve,hogy jé az ott a Pista bácsi. Szóval az enyém már 9 éves most már mindegy igazából mert a suliban úgyis felvilágosítják. 😡
tegnap 11:56
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

Rájön magától.

Én is 5-6 évesen rájöttem magamtól, emlékszem a vateráról rendeltem meg az ajándékomat 6 éves koromban persze néném segítségével.

tegnap 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
5 évesen azêrt már sejti. December vége felé találkozunk vagy 7-8 mikulással, némelyik m
tegnap 12:07
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
*folyt. meg sem próbálta titkolni hogy nem az igazi mikulás az. Meg ugye valahogy el kell mennünk vásárolni, csomagautomatához, csomagolópapírt venni, azért van esze. De még bízok a csodában. Úgy ahogy nyilván a meséről is tudja hogy nem valóság, meg a játéksárkány sem él igazából. Ezt sem kell elmondani külön nekik, így a mikulást sem.
tegnap 12:10
 7/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell elmondani. Nekem volt akkora baromállat tanító nénim, aki elsőben(!), karácsony előtt mondta az osztálynak: "ahogy azt már úgyis mind tudjátok, nem a Jézuska, hanem a szüleitek hozzák a karácsonyfát, az ajándékokat"

Na, hát többek közt én sem tudtam... Otthon rögtön elmeséltem. Anyám teljesen ki volt akadva.

tegnap 12:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kell elmondani, rájönnek kb 5 éves kortól
tegnap 12:44
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

A 9 éves lànyom még hisz a Mikulàs, Jézuska, Nyuszi csodàkban ☺️

Az osztàlytàrsai nagy része is.

Majd ràjön magàtól!

Èn semmi képp nem mondom el neki.

tegnap 13:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem kell elmondani. Szépen lassan rájön magától.
tegnap 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!