Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Örök kérdés, de ki miért...

Örök kérdés, de ki miért posztolja a gyerekét közösségi oldalakra?

Figyelt kérdés

Nem provokáció és kotozkodes, tényleg érdekel. Sokan úgy posztoljak agyba-főbe a gyereket, hogy közben saját magukról egy árva kép nincs. Illetve felhaborodnak, ha valaki olyan képet oszt meg ő róluk, ami neki nem tetszik, a saját gyereke helyzetébe miért nem gondol bele?

Én is büszke vagyok a 2 lányomra, pont ma jöttek meg a karácsonyi fotózásról a képeket, mindenkinek elkuldom messengeren, akit érdekel, de egyrészt nem érdekli a gyerekem minden ismerősömet (és ezzel nincsen semmi baj), illetve miért tenném ki, ha aki számít, úgyis látja? Ez az én álláspontom.

A másik, ami nekem nagy kérdés, hogy egy pár éves gyerek felkoszontesenek mi értelme van facebookon? Annyira a külvilágnak szól. Felhivod/írsz a szüleinek ha személyes találkozásra nincs lehetőség, de ez az omlenges facebookon természetesen a gyerek fotója mellett szerintem hatalmas túlzás, biztos mert nem értem.

A síró, pucér képekről már bele sem megyek.

És mielőtt megkapom a kérdést, hogy mit zavar engem, hogy más mit posztol, azért mert felháborítónak tartom, hogy szülőként annyi felelosegerzet nincs benne, hogy amíg lehet ne pakolja ki a gyereket, aki baromira nem való az internetre.

dec. 17. 10:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Más az értékrendjük, ennyi. Szerintem kár ezen fennakadni, mert minden máson is fennakadhatnánk, amiben nem egyezik másokkal a véleményünk, értékrendünk.

Én évente kb. 1-2 képet osztok meg a közösségi oldalamon. Valaki naponta posztol ennyit, amit nem értek, valaki meg sosem, amit szintén nem értek. Nekem mindkettő túlzás, csak az egyik az egyik véglet, a másik meg a másik. Nekem ez az értékrendem, másnak meg más, ennyi.

dec. 17. 10:22
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Az o maganugyuk.

Nekem nem ez az agyi szinvonalam, es a barati korom sem ilyen.

Mas meg ezen a szinvonalon van, mindenki azt csinal amit akar.

dec. 17. 10:26
 3/14 anonim ***** válasza:
42%

Na végre egy egészséges gondolkodású felhasználó!

1. Nekem eleve úgy van beállítva a közösségi oldalam, hogy az engedélyem nélkül nem jelenhet meg rólam kép.

Na most. Ha a saját magánszféram fontos, akkor milyen jogon fosztom meg ettől a gyermekemet???

2. Akik közeliek, azok találkoznak a gyerekemmel vagy kapnak róla üzenetben képet.

Akik nem közeliek azokat NEM is érdekli! Ez a (egyesek számára) fájó igazság. A kutyát sem érdekli. Nyomnak egy lájkot, mert a lájk fontos, és abban reménykednek, hogy a lájk majd viszonzásra kerül, majd szépen tovább görgetnek!!!

A másik igazság az az, hogy az emberek fárasztónak találják a sok eléjük ugró baba/gyerek képet, főleg hogy egyesek napi szinten videózzák/fotózzák szegényt.

3. Büszke vagy a gyerekedre? Az engem hol érdekel?!

Nem az a természetes, ha egy szülő büszke a saját gyerekére?

30 évvel ezelőtt mindenki meghalt, mert nem volt közösségi média ahol büszkélkedhettek a gyerekkel????

Ha büszke vagy rá, akkor neki mutasd, mond..ne az internet népet untasd...

4. Pont láttam egy műsort, hogy egy ma 12-13 éves gyerekről (a majom szüleinek köszönhetően) átlagosan 1200 kép van fent az internetet.

Amerikában pl. sok tini panaszkodik erre, hogy a szülei oldalán folyamatosan elő ugranak emlékként a +10 éves fotók. Sok gyereket piszkálnak az iskolában.

5. Törölhetsz amit akarsz, de amit felpakolsz a nettre, az ott is marad.

6. Nem akarom, hogy egy pedofil az én gyerekemre verje...

Most azzal nyugtatod magad, hogy csak az ismerőseid láthatják a képeket? Kis naiv. Betegebb világban élünk, mint azt gondolod.

7. Mit fogsz egy nap a gyermekednek mondani? Az ő beleegyezése nélkül, miért teregetted ki a mindennapjait?! Egy normális szülő óvja a gyermekét, nem nyújtsa tálcán mindenféle visszaélésnek...

8. A közösségi oldalam, az ÉN oldalam, ha a gyermekem szerepelni akar, akkor az az Ő döntése lesz!

Le lehet pontozni, tudom az igazság fáj, de ott van. ;)

dec. 17. 10:33
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Majd remélhetőleg egyszer itthon is lesz rá törvény, ami nem engedi vagy szankcionálja a szülőt/rokont, hogy posztoljon a gyerekéről, aki félreértve a szülői jogait valójában visszaél a gyermeke személyiségi jogaival. (Pedofilok továbbítják a képeit vagy "csak" bullying áldozata lesz később)

Mert aki saját józan eszéből nem érti, mi ezzel a baj, annak más nem marad, mint tiltani.

Ugye mint a szemetelős táblán: a normális ember nem szemetel, a többieknek tilos.

Lilunak volt egy nagyon jó gondolata erről. Kb. így mondta: ha a posztolásból előny nem származhat, de probléma lehet belőle, akkor nem jobb fel sem tölteni?

De akinek fontosabb, hogy a lájkgyűjtéssel figyelmet kapjon, annak mondhatod.

dec. 17. 10:34
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

Nem lehet elégszer linkelni:

[link]

"Rendszeresen találkozom olyan képekkel a munkám során, amelyek ruhában lévő gyerekekről készültek, és nem tudjuk, hogyan jutottak el az illetőhöz. Feltehetően a közösségi médiából töltik le, ezért a saját ismeretségi körömben egyáltalán nem szoktam javasolni, hogy kirakjanak bármilyen képet a gyermekről, mert az előbb-utóbb akár egy ilyen elkövető birtokába is kerülhet."

dec. 17. 10:36
 6/14 anonim ***** válasza:
33%

Ki ezert, ki azert. En csak a messengert hasznalom kommunikaciora, van facebookom is persze, de meg rolam sincs kint kep. Insta meg nem tudom mik vannak meg az sincs, pedig a fiatalabb generaciohoz tartozom, de nem hoz lazba.

Es most ez biztos nagyon onzo kijelentes, de nem erdekel mas mit csinal a sajat eletevel.

dec. 17. 10:54
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Én nem posztolok a gyerekekről. Családi kép van kint profilnak, de ennyi. Nem tartozik mindenkire a gyerekeim élete. Tegnap láttam egy videót ismerősömnél, hogy a gyerek próbál egy vödörbe pisilni. Tök gáz volt, mert a kukiját is folyamatosan lehetett látni. Én meghagyom a gyerekeimnek a privát szférát.
dec. 17. 11:04
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

A legjobb barátnőm nemrég mesélte, hogy a Sógornője napi szinten posztol és rengeteg videót küld a "családi" chatt-be.

Már mindenkit fáraszt, ha nem reagálnak rá, akkor megsértődik.

Sajnos sok szülőnek nem esik le, hogy az embereket nem érdekli.

dec. 17. 11:49
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Az ilyen videót jelentsd a Facebooknak!

dec. 17. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
Ismerősöm, tisztában van a gyerek személyiségi jogaival. Ezért úgy posztol, hogy a fotókon kitakarja a gyerek arcát, mintha valami bűnöző lenne.. Amellett, hogy tragikomikus, igazából tök fölösleges. Ha tényleg számít, hogy a gyereknek is vannak jogai, akkor ne posztoljon, de hát a poszt végül is mégis csak kell a 200 like miatt...
dec. 17. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!