Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék az anyósommal,...

Mit tehetnék az anyósommal, hogy ez könnyebb legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sokáig vívódtam, hogy kihez forduljak de jobbnak láttam ha kívülállókat kérdezek a témában, emiatt vagyok itt.

Van egy 5 éves kislányom és egy 5 hónapos kisfiam. A fővárosban lakunk és viszonylag közel a férjem szüleihez. A szüleim illetve a testvéreim picit messzebb laknak.

A problémám sajnos az, hogy úgy érzem a férjem édesanyja próbál háttérbe szorítani mint szülőt de nemcsak engem, hanem a férjemet is. Ő mindent jobban tud, úgy tesz mintha a nagyobb gyermekemet jobban ismerné mint én, holott természetesen ez nem igaz. Ha pedig megpróbálnám elmagyarázni akkor előadja a monológot, hogy de a gyerekünk ilyen és olyan és ezt meg azt azért csinálja merthogy.... Ez engem iszonyúan bosszant, rengetegszer mondtam már a férjemnek aki beszélt is már vele. Pont emiatt érzem azt, hogy kiéleződött a viszonyunk. Egyébként egy nagyon kedves természet és segítőkész tehát nem a rosszindulat beszél belőle csak nem tudja visszafogni magát.

Például: A kislányunk heti több napon is óvoda utáni tevékenységen vesz részt. Heti két napot bent az oviban, illetve két hetente egyszer szombaton úszni járunk és emellett tervben volt még táncos elfoglaltság is. A táncos és az ovis foglalkozásokból 1-1 alkalom egy napra esik szinte egyidőbe. Úgy döntöttünk emiatt, hogy marad az ovis heti 2 napot de a tánc csak heti 1 napot. Ezt pontosan tudta ő is. Erre ma a nagycsalád előtt ráerőltette a lányomra, hogy mondjon a heti 2 napos táncos elfoglaltságra igent... A kislányunk olyan foglalkozásokra jár amilyenre szeretne, tehát ha MAGÁTÓL ezt szeretné és tetszik neki menjen nyugodtan. Az zavar, hogy ezt mi már 1000x átrágtuk és személyesen is elmondtam neki. Erre csak azért is, merthogy ő megint jobban tudja... Ma emiatt nem szóltam mert nem akartam veszekedni mindenki előtt. Nem tudtam volna szépen szólni a húzása után viszont mindenképp tisztázni fogom vele.

Sajnos a kisfiammal is hasonlóan jár el... A mindent jobban tud kategóriával. Ha pedig valami kéretlen tanácsot ad és elmagyarázom neki ez miért nem jó számunkra akkor az már neki nem tetszik.

Ténylegesen borzasztóan frusztrál ez a helyzet és nagyon nem is tudom megbeszélni senkivel sem. Anyukámnak szoktam elmesélni, ő pedig teljesen kiakad mert a szüleim nem ilyenek. Anyukám akkor ad tanácsot ha kérem és nem sértődik meg ha esetleg nem fogadom meg.

Nem tudom hogyan tudnám megbeszélni ezt az egészet úgy vele, hogy ne legyek sértő. Annyira feszült vagyok hamár csak találkozunk, hogy rettenet.

#anyós #aférjemédesanyja
dec. 15. 22:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Sok okosat nem tudok javasolni, de ez valahogy erre a generációra nagyon jellemző. Nálunk anyám és anyósom is mindent "jobban tud". Ha meg ezt szóvátesszük megsértődnek.
dec. 15. 22:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerencsére édesanyám mivel megtapasztalta a saját bőrén ő nem szól bele. Elmondja a véleményét és le is zárja de az anyósom nagyon pedagógusosan nevelte a fiait és azt hiszi emiatt ő jobban tudja. Ebből is volt egy szóváltásunk mert a kislányunk már a számokat tanulja az óvodában, viszont még nem annyira megy neki. Az unokanővére aki 2 hónappal idősebb nála pedig remekel. Egy családi ebédnél ez szóba került illetve az is, hogy milyen módon szeretném megtanítani a számokat. Erre a reakciója az volt, hogy ezt nem így kell... Felháborodtam mert ez nem egy kőbe vésett dolog. Ha így akarjuk akkor így lesz ez pedig nagyon zavarja, hogy nem úgy van ahogy ő azt szeretné. Sajnos sokszor versenyeztetik a gyerekeket amiért mi már többször szóltunk, hogy ez nem helyes.
dec. 15. 22:32
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem megy szépen mond csúnyán.

Sajnos van akinél nem használ a szép beszéd

dec. 15. 22:36
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Egyik füleden be, a másikon ki. A ti gyermeketek.

Nem kell mindenről beszámolni neki.

dec. 15. 23:08
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Férjed? Nem áll ki melletted?

Ha másból nem ért, akkor el kell küldeni a bús pcsba...bár az ilyen abból se fog érteni.

dec. 15. 23:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Csökkentsd le a kapcsolatot, zárd el az infócsapot. Ha mégis szóba kerül valami, ne magyarázkodj, csak mondd azt, hogy ne is mondja végig, mert ti nem így fogjátok csinálni. Ha megkérdezi, hogy miért, akkor ne a ti verziótok előnyeit sorold, hanem azt mondd, "mert mi vagyunk a szülei". Tisztázd vele, hogy amint kértetlen tanácsot ad vagy a gyerekeket rossz értelemben hasonlítgatni kezdi valakihez, azonnal felálltok és mentek. Ebben a férjed támogasson vagy látogassa őt külön. De: nem kell felháborodni vagy durvának lenni inkább maradj higgadt, ezek következmények legyenek a viselkedésére, ne " büntetés". Hagyj nyitva egy kaput, arra az esetre, ha hajlandó változtatni. Amit csinál, az egy rossz szokás, le kell szoktatni róla, ez idő lesz.
dec. 15. 23:33
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos, nem tudom. Nekem anyósom nincs, de anyám pont ilyen. Pontosabban rosszabb, mert ez csak az egyik gond vele. Akartam neki adni egy esélyt, ha már anyának nem remekelt, nagymamaként javítson, de nem látok rá esélyt. A gyerekkel igyekszik, bár néha elég hülyén. Velem viszont katasztrófa, mindent jobban tud, folyamatosan kritizál a gyerek előtt, amitől én kiakadok és "persze" ordítok. Nem akarom, hogy így nőjön fel a gyerekem. Erre nincs szükségünk. Hiába próbálkozik az unokával, ha az anyjával nem tud viselkedni, akkor kívül tágasabb.
dec. 16. 00:40
 8/13 A kérdező kommentje:

A távolságtartás lesz a megoldás mert hiába mondjuk neki nem érti meg.

Egyébként többnyire a férjem szokta ezeket elmondani neki, nem amiatt mert én nem tudnám hanem mert talán a gyereke szájából nem veszi majd akkora sértésnek. Mi ebben egyeztünk meg a házasságunk elején, hogy mindenki úgymond a saját családrészét rendezi ha konfliktus van.

dec. 16. 00:50
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Ez lenne mindenhol a normális, hogy saját szülőnek a saját gyereke mondja...illetve kiáll a másikért.

Akkor tényleg más nincs, mint a távolságtartás.

dec. 16. 01:42
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Kérdezö de a férjed hiába mondja a saját anyának nem hat láthatoan

akkor Mond te határozottan huzd Meg a határaid mutasd meg ki vagy kik fönökök.

dec. 16. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!