Lappangási idő betegség előtt?
Nem vagyok hipochonder, ne értsétek félre a kérdésemet, kíváncsi vagyok, hogy mik a ti tapasztalataitok, hogy ha esetleg érintkeztek beteg gyerekkel, mennyi idő után jön ki rajtatok, persze ha egyáltalán igen.
Kisfiam 5 éves, nem az a nagyon beteges fajta szerencsére, de nagyon kezdem unni, hogy az ovinkban állandóan terjed valami kór.
Tudom, sokan nem tudják megoldani, hogy mindennel otthon tartsák a gyereket, de amikor fullad a köhögéstől valaki, minden tüsszentésnél hatalmas adag zöld trutyi hagyja el az orrát, kék karikás a szeme stb. már egyáltalán nem a közösségben a helye, mert senkinek nem jó!
A héten is ez történt, szerdán az egyik kisfiú a csoportunkból tök beteg volt, délután egyszerre érkeztünk anyukával a gyerekekért, már akkor szóltak neki, hogy egész nap köhög, folyik az orra, otthon kellene maradni. Csütörtökön persze jött, de délelőtt behányt a köhögéstől, ezért hazaküldték, de meglepetésemre tegnap ott virított még rosszabb állapotban a mikulásünnepségen… az csak egy óra végülis…
Holnap mennénk babalátogatóba és majdhogynem nem merek elmenni, mert tudom a tényt, hogy esélyes, hogy benyelt(ünk) valamit.
Persze bárhol összeszedhetjük úgy, hogy nem is gondoljuk, a téli szezonban betegségek amúgy is gyakrabbak, de áhh, megőrülök.
Minden virusnak mas a lappangasi ideje, erre nincs szabaly.
Valamint minden betegseg mas idopontban fertoz.
A legtobb ha mar van tunet NEM fertoz, hanem a tunetek megjelenese elott. Pont ezert ertelmetlen mindenert otthon tartani a gyereket.
Az emlitett gyerek mar reges reg nem fertozo.
de lehet hogy elkapta és pont lappangási időben van és fertőz... erre irányult a kérdés...
kérdező: ne feszülj be ennyire egy babalátogatáskor... jól vagytok? semmi gond nincs? menjetek... de hogy nyugodt legyél, a gyermekedet ne engedd a baba közlébe... (amúgy sem tapogatunk össze újszülöttet látogatáskor)
Igen, valóban most be vagyok feszülve, jobban, mint kellene.
Egyelőre nincs semmi baja, este tüsszögött, de nyilván erre én vagyok kiélezve és valószínű ártalmatlan… éjjel is szépen aludt, vagyis még alszik is.
Nagyon várja, hogy kézbe vehesse, folyton mondogatja, 6 hetes a kicsi, első találkozásnál csak nézni szabadott..
Nagyon rendes tőled, hogy ennyire odafigyelsz 🥰
Én baromi mérges voltam a sógörnőmre, mikor az ő gyerekének mentünk a keresztelőre az enyémeket kivettem az oviból előtte, nehogy valamit összeszedjenek. Mikor az en kisfiam lábadozott az orrmandula műtétből és mondta a doki vigyázzunk ne szedjen össze semmit, ő idehozta a gyerekeit taknyosan köhögősen. A férjem jól össze is veszett vele...
Igen, sosem tudni honnan szedjük össze, akár egy bolt, oda pedig szinte mindennap megyünk, nyilván burokban sem lehet élni, de ha már tudja az ember, hogy mégesélyesebb… csak nem hagyja nyugodni.
Nálunk is sok a beteg amúgy, 7-en hiányoztak a múlthéten.
3. éve ovis a fiam, 10x volt beteg, életében nem hányt még pl.
De olyan élénken él bennem, hogy beteg gyerekkel eljöttek hozzánk is és szívtunk utána, kórházba kerültünk…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!