Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet fluoridos fogkremet...

Lehet fluoridos fogkremet hasznalni?

Figyelt kérdés

1,5 evesrol van szo, nem tud kopni. Eddig menteset vettem es igazabol most is azt akartam, csak egy masik markatol, de az elmex 0-6 eves kor kozotti fogkremje tartalmaz fluoridot.

Azt hittem, hogy olyanba nem tesznek, ami 0-tol van, igy a boltban el se olvastam.

De valojaban karos? Fel rizsszemnyi adagot kap, tenyleg keveset.

dec. 1. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy káros. Ezért ne adj neki vacsorára 3 tubusnál többet naponta. Köpni meg tanitsd meg. Adj neki spenotot (vagy mást amit nem szeret), meglátod milyen jol tud köpni. Csak annyit kell megtanitani, hogy fogmosásnál is ezt kell tennie.
dec. 1. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Ugyanezért kerestem ilyen teljesen nullásat, amit megehetnek. 3 éves a fiam, tud köpni, de nem akar. Pontosabban lenyeli a fogkrémet, mert ízlik neki, aztán egy kis maradék nyálat kiköp a mosdókagylóba.

Pontosan tudja és érti, mit kéne csinálnia, de letojja. Én elengedtem, így nyugodtan kivárja, amíg megmosom a fogát, a többivel nem tudok mit kezdeni. Nemtom helyette kiköpni.

dec. 1. 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Tudtommal nem. A kisfiam Nenedentet használ (0-6 év), az flouridmentes.
dec. 1. 22:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Eddig weledat vettem, az mentes, csak gondoltam probaljunk ki valami mast :D

Maradunk is annal szerintem akkor, most ennyit nem er.

Elteroek amugy a velemenyek, van aki azt mondja, hogy ilyen pici mennyisegnel nem szamit, mas meg mast, szoval az a biztos, ha inkabb hagyjuk.

dec. 2. 00:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy egy gyártó se menne bele egy ilyen perbe, hogy olyan mennyiség legyen bármibe is egy baba/ gyerek fogkrémbe ami káros lehet akár kicsit is. De maximum tartsd meg utazós fogkrémnek vagy tartaléknak.
dec. 2. 06:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A mi gyerekkorunkban fluorid tablettát adtak, másutt fluoridozzák az ivóvizet. Nem lesz baja ha egy picit lenyel. Fél rizsszemnyi mennyiség vagy egy vékony kis kenés a fogkefére, annyi nyugodtan mehet. És egyébként az aktuális ajánlás szerint fogmosás után nem kell öblíteni (de ha túl sok a fogkrém, azt ki kell köpni, viszont ilyen picitől nem lesz túl sok), mert több egészségi haszna van a fogakon maradó fluoridos maszatnak, mint az a minimális káros hatása a pluszban lenyelt fluoridnak.
dec. 2. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!