Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » András név hogy tetszik? Adnátok?

András név hogy tetszik? Adnátok?

Figyelt kérdés
nov. 27. 13:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
55%

A #2 vagyok.

Nem szeretem a nevem, de már az én korosztályomban is annyi Anna volt, mint a szemét, nem beszélve a Nikolettekről, szóval ahhoz képest inkább örülök, hogy nem én lettem a 4. az osztályban ezekkel a nevekkel 🤣

nov. 28. 08:59
 22/26 anonim ***** válasza:
35%

20, lehet, hogy te ilyen c*gány körökben mozogsz, nem tudom, én egy Noelt ismerek összesen, én egyet, és az jól szituált ertelmisegi szülők gyereke. Dominikot is egyet ismerek, azt is normális családban adták.

Ha az embereknek az András név jobban tetszene, mint a Noel, akkor abból lenne több, az ilyen egyszerű 🤣

nov. 28. 09:11
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Én ha pasi lennék, ezerszer inkább lennék András, mint Noel.

A Noel az utóbbi években népszerűbb, mert divatnév. Jó eséllyel majd lecseng. Az András ellenben örökzöld név, minden korosztályban gyakori, összességben többen viselik, mint a Noelt.

nov. 28. 09:52
 24/26 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nem tetszik, sosem tetszett.

Pedig a hagyományos nevek jönnek be (pl. Dániel, Norbert, Ádám stb.) de ez pont nem.

Attól még vállalható. Ha neked tetszik, akkor válaszd ezt, és ne hallgass senkire.

nov. 28. 10:31
 25/26 anonim ***** válasza:
32%

"Az András ellenben örökzöld név, minden korosztályban gyakori, összességben többen viselik, mint a Noelt"

Ezzel nem ertek egyet. Ezek a régies nevek épphogy mennek már ki a "divatból", évről-évre egyre kevesebben adják már, manapság is inkább már csak azok, ahol az apuka nevét adják tovább.

Ellenben, vannak azok a tipikis fiúnevek, lásd. Bence, Dominik meg társai, újabnan akár a Noel, amik már 15-20 éve folyamatosan népszerűek. Amikor én gyerek voltam 30 éve, akkor meg mindenki Krisztián, Ádám volt, lányok közül Adrienn, Judit, Veronika.

Ma meg ezek a nevek nem túl népszerűek. Ilyen alapon minden névre lehet mojdanj, hogy divatnév, mert van, amikor felkapják.

nov. 28. 10:43
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
#25 Nézd meg az utónév statisztikát. Az András tavaly a 35. leggakrabban adott férfinév volt, és ha visszamész az 1950-es évekig, végig hasonló helyen szerepel. Az annál idősebbek közt is sokan viselik. Most is közismert és kedvelt név, régebb is az volt. Örökzöld. A Noel hol volt az '50-es években? Sehol. Az utóbbi évtizedekben lett felkapott. Ettől függetlenül azzal sincs gond, akinek az tetszik, adja azt.
nov. 28. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!