Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel foglaltok le egy 2-2 és...

Mivel foglaltok le egy 2-2 és fél éves kisgyereket?

Figyelt kérdés

Bent a házban

Nálunk van éneklés, mondókázás, könyvnézegetés, rajzolgatás, gyurmázás, autós játékok játszása (kisfiú),bedobós játékok stb,de úgy érzem, hogy ezek kevesek neki. Ti miket szoktatok még csinálni?

nov. 24. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb. ezeket szoktuk csinálni, de a mi "adu ászunk" kimaradt a listádból: Duplo. Azzal még egyedül is tök jól eljátszik néha akár 10 percig is, magyarázza, hogy épp mit épít, mit csinál a lovacska stb. 🙂

Ja, meg a babakonyhát is szerette, bár az mostanában kicsit kiesett a pixisből...

De hozzá kell tennem, hogy délelőtt és délután is szoktunk menni sétálni, ha az idő engedi, így ha az evések és alvások idejét nem számítjuk, akkor csak pár órát kell lefoglalni.

nov. 24. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Próbalom lerövidíteni a benti időt. Ketszer is megyunk 2-3 órara ki, ha csak nincs ítéletidő. Itthon meg többnyire "segít", takarít velem, főzesnel kitalalálok ezt-azt.

A maradék időben szerepjátékokkal egész jól elüti az időt, pl. nemrég matracból épitettem neki bunkit, az lekötötte egy darabig. De nekik a mozgas es a friss levegő a legfontosabb.

nov. 24. 19:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Együtt főzünk, autósat játszunk,vagy öntögetőset. Kiskonyhájában el van sokat, főz nekem mindig valamit. Rajzoljunk, színezünk, gyurmával játszunk. Ilyenek általában.
nov. 24. 20:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A fentiek +kirakó, horgászós játék, kiskonyhában főz nekem (kávét), nálunk már a kicsi legó megy, diavetítő, +segít ki-bepakolni a mosógépet, szárítógépet, azaz haladunk a hazimunkaval, neki ez is játék. Mi is sokat vagyunk kint, hogy ne legyünk bent. Ezt nem olyan nehéz összehozni, mert menni kell a tesóért.
nov. 24. 20:54
 5/6 anonim ***** válasza:
A játékon kívül házimunkába megpróbálom bevonni a korának megfelelően. Adok neki feladatokat, tedd a helyére, dobd a szemetesbe stb... Mosás után a ruhák elpakolásánál a válogatás egy jó "játék" minden darabnál ez kié, aztán külön szedi, amit épp eltalál. Apróságokat elrak a fiókba. Főzésnél szoktam használni egy IKEA fellépő+hokedli kombinációt, én csak úgy hívom, magasles. Azzal feléri a pultot és elvan ha nézelődik, meg közben "beszélgetünk" Ha nem elég, akkor egy műanyag tál és fakanál elegendő, hogy ő is főzzön. Így haladok az otthoni teendőkkel is és talán meg is szokja, mire nagyobb lesz, hogy nem magától készülnek el a dolgok. Jók a benti játékok, de mi is kimegyünk minden nap, ha lehet. A közelben van egy kis tó, odáig szoktunk sétálni és a tóban a halakat megetetjük. Útközben megnézzük a kutya ismerősöket. Napi program a madáretető feltöltés is, azt az ablakból látni és szereti nézni, ahogy jönnek a madarak.
nov. 24. 21:07
 6/6 anonim ***** válasza:
69%

Kotyvasztást szereti, ha ehető dolgokat kutyulhat össze, persze ez után sokat kell takarítani.

Gyurmázás nem sokáig köti le.

Mesekönyveket szereti, böngészőket.

Szeret segíteni teregetni, porszívózni, mosogatógépbe bepakolni, a konyhában segíteni (bár ezt ritkán hagyom, mert veszélyes).

Autóba ki-be pakolgat figurákat.

Lufizni.

Csikizem, birkózunk sokat. Bújócska, fogócska.

Bölcsiben a kirakókat is szereti.

Mesét is néz, ha már elfogyott minden ötletem vagy mással kell foglalkoznom.

Én is kevésnek érzem.

nov. 25. 06:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!