Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg akkora baj ha egy 15...

Tényleg akkora baj ha egy 15 hónapos gyerek nem eszik önállóan evőeszközzel és még csak kapaszkodva lépeget?

Figyelt kérdés
ma 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
nem
ma 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Ki mondta? Anyós? Irigy gonosz szülőtárs, sógornő? Dilettáns túlbuzgó védőnő?
ma 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Nekem van egy ismerősösömnek a gyereke aki már egy évesen szépen villával evett. Egy másik ismerősömnek a gyereke pedig két éves koráig nem volt hajlandó. Szerintem nem baj, majd ráérez a villával evésre, nem kell sürgetni nagyon, csak néha a kezébe adni.

A járásról pedi, a tesóm gyerekeit tudom példának hozni. Három gyereke van. Mind a három két nyelvű, német-magyar.

A nagyobbik kisfiú (most négy éves) már egy éves korában beszélt két nyelven, viszont még most sem teljesen stabil a járása, néha kibillen az egyensúlyából.

A húgai akik viszont ikrek egy évesen már szaladtak, és most másfél évesen már bukfencezni is tudnak viszont beszélni egy szót sem. Ez is mutatja hogy mennyire eltérő a gyerekek fejlődése. Nem kell hinni abban hogy ha éves koráig nem csinál valamit a gyerek az máris szörnyű, és tragikus

ma 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Elindulni 18hónapos korig "kell", utána beszélünk megkésett mozgásfejlődésről. Szóval még van 3 hónap, addig simán elindulhat. Ha akkor sem indul el egyedül, akkor kezdik el nézni, van-e és ha van akkor mi az oka. Amúgy én is ilyen voltam, kapaszkodva lépegettem, sétáltam, vagy ha fogták a kezemet mêg 1,5 évesen... Nagymamám amikor megunta a kezembe adott egy fakanalat, fogta ő is, majd elengedte, én meg mentem tovább 😂. Szóval tudtam én, csak nem mertem 🤷🏼‍♀️. Azóta is emlegetik ezt otthon.

Az evőeszköz használat is mostanság alakul, adj neki egy kanalat minden evésnél, hátha. De az enyém ilyen idősen kézzel evett, a kanalat ledobta. 2 évesen kezdet kanalazni. 3 évesen meg késsel villával evett, mint a "nagyok".

ma 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Nem baj.

Hadd próbálkozzon azért kanállal, villával (ha akar), nem baj, ha eleinte mindent összemaszatol.

A járással is még ráér 18 hónapos koráig.

ma 19:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól függ. Ha csak az elindulás várat magára és korábban minden mást "időben csinált", akkor "nem baj", az ráér.

Mindkét gyerekem 15 hónaposan még csak kapaszkodva lépegetett. Az egyiknél baj volt, a másiknál nem.

Akinél baj volt, azért volt baj, mert 14 hónaposan tanult meg mászni is az állással együtt.

Akinél meg nem volt baj, annál az előző állomások nem voltak megkésettek.

ma 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!