Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem mosolyog a kislányom?

Miért nem mosolyog a kislányom?

Figyelt kérdés

Biztos túlreagálom, senki nem mondta, hogy baj lenne vele, nincsenek lemaradásai, mondtam már orvosnak, védőnőnek is a „problémámat”, de mindig az a vége, hogy ő ilyen, nem úgy fejezi ki magát.

Engem akkor is nagyon zavar.

Amíg pici volt akkor azt mondták, hogy még túl kicsi, majd kialakul, de már 1 éves és továbbra sem mosolyog. Nem kacag. Soha.

Amikor megtetszik neki valami, vagy ismerőst lát és örül, akkor elereszt egy mini mosolyt, de inkább fintorra hasonlít az is, legtöbbször hangtalanul teszi.

Valahogy nála nincsenek azok a kacagások, mint a többi babánál, de még az a “teli szájas vigyor” sem.

Nem reagál úgy semmire, ha hall valami zenélő játékot és dallamos akkor bugizik egykettőt, de arra sem vigyorog vagy nevet…

Tapsikolni is enélkül szokott, az itt a baba-hol a baba sem váltott ki belőle semmit. Hiába bohóckodunk neki… nagyon szolid a reakció.

Amúgy egy jó kedvű kislány, megy egész nap, pakol, mutogat, magyaráz baba nyelven, aktív.

Járunk babamama klubba, könyvtárban van ilyen ringató foglalkozás, szereti, elvan ott is, szereti a kisgyerekeket, de nekem akkor is hiányzik belőle valami.

Látom a többieket, amikor megcsikizik, hogy kuncognak, vidámak, sikongatnak, vagy úgymond kinevetnek, ha olyat csinálsz, de nála nincs ez. Olyan, mintha sosem lenne jó kedve.

Egyszerűen semmire nem reagál így, általában néz nagy szemekkel, csodálkozó tekintettel. És nem akarom beképzelni, de amikor közeledik valaki felé és nem úgy reagál, már látom, hogy furán néznek rá… vagy csak annyit mondanak, hogy de meg vagy szeppenve.

Nagyon bánt és nem tudom miért lehet ez így.

Olyan sokat foglalkozunk vele, táncikálunk, mondókázunk…

nov. 12. 18:13
 1/7 anonim válasza:
74%

Elsőször is lehet a kislányod szimplán máshogyam fejezi ki az örömét 😊 Nem kell mindig rosszra gondolni, ha valaki más.

Másodszor, a mosolygás "kimaradása" egy korai szociális zavar is lehet

nov. 12. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Fejlődésneurológushoz vidd,ő tud okosat mondani csak.

Nem a Dévényes,nem a ringató,vagy a másik szülő. Sőt,a gyerekorvos és a védőnő sem igazán kompetens ebben.

Ráadásul a védőnő nem is orvos,csak főiskolai végzettsége van,mint egy ápolónak.

nov. 12. 18:57
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Van arcmimikája? Nem a mosoly, bármilyen? Mert létezik egy ún möbius szindróma, elég ritka, de ott semmilyen arckifejezés nincs.
nov. 12. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

Van egy tippem, hogy mire gyanakodsz.

Igen, egyébként a szociális mosoly hiány autisztikus tünet IS lehet.

Nyilván önmagában tünetnek kevés, ennyitől nem lesz autista. Ha van mellette más is, akkor elképzelhető.

Lányomnál ez volt az egyik, de volt mellette még ezer tünet. Nem csak ennyitől volt fura.

nov. 12. 19:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtok.

Van neki mimikája, ráncolja a homlokát, húzgálja az orrát, csücsörít, huncut fejet vág, de valahogy ez a mosolygás… elmarad.

Amúgy, nem gondolnám, hogy auti dolog lenne, de minden esetre nagyon fura. Mást nem vettem észre rajta.

A szociális zavart sem tudom, mert nagyon társaságkedvelő, közvetlen. Idegen helyen sem megszeppent vagy hasonló.

nov. 12. 19:28
 6/7 babyboom567 ***** válasza:
100%
Az arcizmait nézték már?
nov. 12. 19:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Pl Sylvester Stallone-nak arcizombénulása van,azért vág mindig szomorú fejet.
nov. 12. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!