Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szóltok az új kormányterve...

Mit szóltok az új kormánytervezethez? Megszüntetik a gyes melletti munkavégzést. Csak heti 30 órában lehetne gyes mellett dolgozni.

Figyelt kérdés

Ezzel megint csak kiknek kedveznek...

Azzal nem számolnak, hogy az ember hamarabb visszamegy inkább dolgozni gyes mellett, így adózni is hamarabb adózik. Mint ahogy most akarják biztos mindenki majd tartja a markát 2 évig mert mindek menjen vissza.

A gyest meg 3 évig fizetik a sok segélyen élőknek.

Kérlek ne e maroktartáson akadjatok ki csak szimbólikusan értettem. Csak bosszantó hogy egy kicsit jobb lenne az anyagi helyzet ha azt is kapnánk mellette. Mint most a gyed amit adnak....egy kicsit kárpótolná a kimaradást

2010. nov. 5. 13:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Hát most ez tényleg így lesz?? El is fogadták már?? Én úgy tudtam, csak tervezet....

Velünk spec. jól kiszúrnak ezzel...

Mivel nálunk NINCS állami bölcsi, így magánba kell adnom a gyerekemet. És mivel a fizetésem mindösszesen 10 ezer forinttal több mint a gyedem ezért a gyesből terveztem kifizetni a bölcsit. ha most ezt elveszik akkor a fizetésemből fizessem ki a bölcsit más neveli egész nap a másfél éves pici lányomat és "cserébe" én meg húzom az igát 8 órában és még xarabbul is áll majd a családi kassza....na gratulálok :((((((((

(ja tenném hozzá hogy nem viccből megyek vissza dolgozni).

2010. nov. 5. 16:02
 22/27 anonim ***** válasza:
Egyetértek velek, kedves kérdező. Engem nagyon bosszant a dolog. Csomó ember a semmire kap egy rakat pénzt az államtól, úgy, hogy még sose dolgozott. Én dolgoztam 13 évet bejelentve, adót fizetve, amivel másokat támogattam, mégis az újításokkal én járok rosszabbul. A szocpolból is pont kiestem, most a 3. évi gyesből is ki fogok esni.
2010. nov. 5. 17:28
 23/27 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy értünk ki fog kiállni etéren ? Mint a 98 %-os adónál a ped. szakszerv rögtön jelentkezett és kiálltak a tanárok mellett. Az a baj hogy megint a középrétegbe rúgtak ezzel.
2010. nov. 5. 20:29
 24/27 anonim ***** válasza:
ilyen esetben majd a nagyszülők nem igényelhetnek gyest?
2010. nov. 5. 22:03
 25/27 A kérdező kommentje:
de igényelhetik, csak akkor a gyerek nem járhat bölcsibe. én nem szeretném hogy nagyszülőknél legyen a gyerek.
2010. nov. 6. 07:53
 26/27 anonim ***** válasza:
Aki csak 6 órában dolgozik, a gyerek állami bölcsibe jár, az ugyanúgy igényelheti majd továbbra is a GYEST? Majd mindenkiből hirtelen papíron 6 órás dolgozó lesz hirtelen.
2010. nov. 6. 12:45
 27/27 anonim ***** válasza:
Ezzel az a gond, hogy Magyarországon nincsenek részmunkaidős állások, max Tesco, Meki, Vodafone, amik sok esteben napi 24 órában és ünnepnapokon is működnek, magyarán mondva nem éppen kismamabarát munkahelyek. Simán elmennék 6 órában dolgozni januártól (ez év december közepétől én is már csak a gyest kapom, mert lejár a gyed), de nincsenek ilyen állások pl. egy sima irodai munkakörben. Azoknak van rá lehetőség, akik már kb 10 éve ugyanott dolgoznak, ők meg tudják beszélni a főnökkel, hogy kezdetben 6 órában mennének dolgozni.
2010. nov. 25. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!