Mit szóltok az új kormánytervezethez? Megszüntetik a
gyes melletti munkavégzést. Csak heti 30 órában lehetne
gyes mellett dolgozni.
Figyelt kérdés
Ezzel megint csak kiknek kedveznek...
Azzal nem számolnak, hogy az ember hamarabb visszamegy inkább dolgozni gyes mellett, így adózni is hamarabb adózik. Mint ahogy most akarják biztos mindenki majd tartja a markát 2 évig mert mindek menjen vissza.
A gyest meg 3 évig fizetik a sok segélyen élőknek.
Kérlek ne e maroktartáson akadjatok ki csak szimbólikusan értettem. Csak bosszantó hogy egy kicsit jobb lenne az anyagi helyzet ha azt is kapnánk mellette. Mint most a gyed amit adnak....egy kicsit kárpótolná a kimaradást
igen én kiszámoltam 12 ezerrel kapok többet, 1 gyerekre mivel tesót most nem tervezünk
de akkor is bosszantó hogy pont most veszik el
a bölcsöde hovó jelenti le a gyerekeket ? mi van ha nagyi igénybe veszi a gyedet és jár a gyerek bölcsibe ? honnan tudhatják meg ? mert olyat is tudok hogy a gyerek jár bölcsibe a szülő meg nem dolgozik, otthon ül
2010. nov. 5. 14:04
12/27 anonim válasza:
Szerintem sehonnan.Én munkaügyes voltam, az anyuka kérte a papírt, hogy be tudja adni a gyereket a bölcsibe, mert ő ugye jön vissza.Aztán jött a kistesó, nagyobbik pedig a bölcsiben.Persze "elfelejtett" szólni, hogy ő mégis inkább otthon maradt.Na ettől fordul fel a gyomrom.....Több olyan anyukáról tudok, aki a gyessel kipótolva tudja fizetni a csanát, ha ezt most elveszik, tessék adni helyet az állami bölcsődékbe.Mert hát ugye hiába dolgozik valaki részmunkaidőben, addig valahol a gyerekének is lennie kell!Minket azért küldtek el az állami bölcsiből , mert a 20 fős bölcsiben 10 fő szociális alapon van felvéve.Magyarul anyuka még etetni és gondozni sem hajlandó a gyermekét....
2010. nov. 5. 14:30
13/27 anonim válasza:
Sehonnan nem tudják meg, nem jelenti le a bölcsi.
Mondjuk ez az otthonüléses téma is olyan, hogy nem biztos, hogy azért ül otthon valaki, mert neki így kényelmes, hanem folyamatos munkakeresésben van. Aki manapság munkát keres és nincs ismerőse, aki alkalmazná, annak igenis hosszú hónapok telhetnek el azzal, hogy beadja az önéletrajzát, elmegy interjúkra és vár a válaszra.
2010. nov. 5. 14:30
14/27 anonim válasza:
Jó, azokra nem vagyok mérges, akik keresik a munkát, azokkal mélyen együtt érzek.Azokra vagyok mérges, akik nem akarnak dolgozni, vagy mondjuk diplomás léttükre lealacsonyítónak tartják az adminisztrátori munkakört, és inkább várják otthon az álomállást.
2010. nov. 5. 14:32
15/27 anonim válasza:
Én azt nehezen hiszem, hogy azért adja bölcsibe ennyi anyuka a gyerekét, mert nem akarja etetni, meg gondozni...
2010. nov. 5. 14:33
16/27 anonim válasza:
Na igen, az valóban elég érdekes, hogy inkább otthon "tengődik", mint hogy derogáló munkát végezzen. Bár ha az egyetem a való életre is tanítaná a diákokat, akkor igenis az alja munkát is el kellene tudni végezni egy (leendő) vezetőnek. Mert ugye miről papol, ha fogalma sincs a beosztottjai munkájáról...?
2010. nov. 5. 14:36
17/27 anonim válasza:
Nem magától adja be, hanem mert olyan körülmények között élnek, hogy a szocmunkások és a védőnők kérik a gyerek elhelyezését a bölcsődében.C....ok na, hogy megértsd!Ez pedig igaz, a saját szememmel láttam, ahogy a gondozó néni reggel mosdatta ki a babát a koszból, a kis arca, keze tiszta korom volt.Anyuka még meg se mosdatta bölcsőde előtt.Mondjuk nem a babára haragszom, hanem az anyjára,és akkor még adjuk nekik a pénzt is, mert hát ő nem fog dolgozni, így jár majd neki 3 évig a gyes.
2010. nov. 5. 14:37
18/27 anonim válasza:
Ahh...értem. Ez elég gáz, tényleg. Te meg vidd ugyanoda a gyerekedet, de előtte minimum egy évvel add be a jelentkezést...
2010. nov. 5. 14:41
19/27 anonim válasza:
Mondjuk akkor már korrektebb a családi adókedvezmény, mert ott legalább az ember beletesz a közösbe, nem pedig csak "potyautas"
2010. nov. 5. 14:43
20/27 anonim válasza:
Igaz.DE ha elveszi a 15 100 Ft-os adókedvezményt, és ad az 1 szem gyermekemre 10 000 Ft családi adókedvezményt, akkor most ki is járt jól?Remélem nem lesz igazam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!