Mit csinál az orvos ha a gyerek nagyon kövér?
Szerintem nem annyira kövérek, 120 centisen csak 10 kg felesleg van a gyereken.
A nagyobb sem annyira durván kövér, az enyém 144 centi és 28kg és vékony. Azon a srácon is kb 10 kg plusz van csak, és ezek a számok a vékony testalkathoz képest vannak.
Vannak náluk ducibbak is.
Az én gyerekem is szemeten nőtt fel, én le is fogtam, hogy egyen normálisan, de nagyon sokat nem hatott. Mozogni kell, mindenki izzad olyankor. Nem hiszem, hogy gond lenne belőle
"120 centisen csak 10 kg felesleg van a gyereken."
Egy 120 centis gyereken 10 kiló felesleg olyan, mintha egy felnőtt emberen 20 kg lenne. Arányok!
Egyébként se 10 kiló van rajta, hanem inkább 15+.
A felesleget nem az ideálisan szálkásan vékony testalkathoz nézik, hanem a normálishoz. 120 centis 30 kilós meg tök normális alkat. Nyilván ahhoz, hogy vékony legyen(120 cm és 20kg az iskolábamenetel alsó határa!) többet kellene fogynia, de nem kell mindenkinek pálcikának lennie. Egészséges 120 centis 25-30kg.
Amúgy abban teljesen igazad van, hogy 10kg egész más egy 60 kilós felnőttnél meg egy 30 kilós gyereknél.. 170 és 120 centi közt is van különbség rendesen.. De akkor is, még annyira nem durva. A nagyobb inkább, de annyira ő sem. Gyerekmnek van 70kilós 9 éves osztálytársa, aki 160 centi. És még ő sem annyira nagyon kövér, csak kétszer akkora, mint a kortársai, de valahogy nem látványos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!