Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Honnan sejthetem, ha gond van...

Honnan sejthetem, ha gond van a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Óvodás, ahol már jól beilleszkedett, vannak barátai, a pedagógusok szerint vele sosincs baj, minden rendben, részt vesz a feladatokban stb. Itthon néha bűn rossz :D Vannak hisztik, nehezebb napok, de amúgy pl. simán elvan gyurmával, szinezővel, rajzolással fél órákat is, sokat foglalkozunk vele (szerintem eleget) Vannak pillanatok, amikor úgy érzem lehet érintett lehet valamiben pl. hiperakrivitás, esetleg adhd vagy beszédzavar...mert néha, főleg, ha fáradt már kész téboly, amit leművel, szaladgál, fel van pörögve, rosszalkodik...de aztán mondom á, biztos h.lye vagyok, minden gyermek örökmozgó, nem tudom. A gyanúm amiatt van, hogy oxigénhiányosan született, nem sírt fel. Sajnos a beszéde sem jó, felcserél betűket, amiket nem tud kimondani, mással helyettesíti, ìgy sokszor nehezebb megértenie egy idegennek.. de amúgy meg annyit dumál, nagyon okos, mindenre emlékszik. Sok hangot nem tud mondani tisztán, de ha logopédiás feladatokat gyakorolunk netről vagy a tükörben mondjuk simán kimondja őket a feladatnál, de beszédben sajnos az istennek sem használja és már kikészít vele, hogy ha tudja miért nem használja? Amiatt aggaszt, mert az oviban már a barátai szebben beszélnek, ám az ovónő nagyon dícsérte a szókincsét, azt mondta még ez belefér, de már kezd nagyon zavarni a dolog. 1 hónap múlva tölti a 4.életévét a fiam. Mozgásai rendben vannak, sosem volt gond semmivel, sem az evéssel, szobatisztasággal, figyelmével, tehát ilyen gyengeségei sosem voltak, sőt. Számol 20-ig, csomó mindent rajzol már napocska, ház, emberke, fa, felhő, vonalvezetéses feladatokat is megold, szoktunk gyakorolni, szerintem nincs lemaradva, de a szüléskörülmények miatt mindent jelnek veszek és néha már magamat őrjítem meg vele.. Persze vannak olyan esetek, amik egyértelműek, tehát nem kell nagyítóval nézni a gyereket mi baja lehet, mert ordít róla, hogy autista vagy bármi más problémája van. Viszont vannak az enyhe vagy tényleg épphogy észrevehető esetek. Na, én ezekről szeretnék itt olvasni, akinél volt valami hasonló gond, gyanú, miben nyilvánult meg? Pl. az én fiam ha nem áll nyerésre társasnál teljesen kiborul, ezerszer átbeszéltük már, hogy nem mindig nyerhet stb, megigérte, hogy ha más nyer sem gond, elfogadja, de múltkor fogta és mérgében felpattant, akkor ő nem is játszik,s felborította a bábukat is. Na ilyenekre gondolok. Első gyermekünk, így nem tudom mi a normális és mi nem..Bocs a kuszaságért, nem sok időm van nezezni. Köszi, ha segítetek a válaszaitokkal...
okt. 25. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez mind normális. Beszedzavaros lányom 3 éves kora után kezdett beszélni, meg a többi amit leírtál közelében se volt 4 éves korában. De ha gyanakszol meg lehet nezetni, felmérik milyenek a képességei.
okt. 25. 16:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia, köszi. Nálatok mit takar a beszédzavar? Mikben nyilvánult ez meg? Kisfiam 2 évesen kezdte a beszédet, vagyis a szavakat..
okt. 25. 18:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Aemmi baja nyugi

ha faradt mindegyik hisztis porog stb.. a tobbi eletkori.

De neked nem artana szaksegitseg. Mondjuk egy pszichologus. Megnyugodnal.

okt. 25. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugi, logopédiai problémái olyan gyerekeknek is vannak, akik nem születtek oxigénhiányos állapotban, amiket meg leírsz róla, az jóval több is mint egy átlagos kiscsoportos óvodás képessegszintje. Szerintem ez a trauma téged jobban megviselt, mint a gyermeked, próbáld meg elengedni, meg ha nem megy pszichológushoz fordulni.

A logopédiai problémák viszonylag könnyen fejleszthetők. Ezt 4-5 éves kor körül szokták elkezdeni, és egészen az általános iskola alsóbb tagozataiig van, hogy járnak. De pusztán az is okozhat problémát, hogy dumagép, és mindent akar mondani, gyorsan beszél összegabalyodik a nyelve. A fejlesztéssel meg azért èremes még egy picit várni, mert egyrészt idősebb, higgadtabb gyerekkel könnyebb foglalkozni, másrészt pl a fogak váltása is okozhat kiejtési problémákat. Szóval semmiről nem vagy még lekésve

okt. 25. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!