Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt nyugtató vagy kabala...

Volt nyugtató vagy kabala tárgya a gyereknek?

Figyelt kérdés

2 éves és 3 hónapos a kisfiunk, és egész kicsi korától kezdve van egy pokróca amit nagyon megszeretett. Sokszor magánál hordja, éjszaka azzal alszik. Anyukán és a cumin kívül ez a harmadik legfontosabb nyugtató eszköz nála, néha enélkül nem is nagyon nyugszik meg, vagy tovább tart a hiszti.

Na mármost anyuka a fejébe vette hogy ez a pokróc fontosabb mint ő maga. Ezt azzal magyarázza hogy volt pár alkalom amikor nem ment azonnal megnyugtatni mikor sírt, és ezért ez a pokróc nyugtatta meg helyette. Szerinte biztosan ettől lett ez a pokróc ennyire fontos, és valósággal féltékeny rá, többször is sírt már emiatt. Rendesen le van törve, mert ez majd tuti hogy komoly lelki problémákat fog a gyereknél okozni és minden el van veszve, rossz anya emiatt stb.

Én már minden módon próbáltam vele beszélni, de rám nem hallgat, és érzelmi analfabétának lettem titulálva.

Egyébként meg teljesen jó és kiegyensúlyozott a kisfiúnk, többnyire szót fogad, sokat nevet, játszik velünk, én teljesen jónak látom eddig a fejlődését.

Másnál is volt hasonló kabala/nyugtató tárgy ami ennyire fontos lett volna? Hogyan kezeltétek?

okt. 17. 23:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
Nem volt. De ahogy látom a legtöbb gyereknek van és nincs ezzel semmi probléma. Pároddal van viszont gond, küldd el szakemberhez!
okt. 18. 10:48
 12/15 anonim ***** válasza:
29%
Általában nincs ilyen a gyereknek, de az sem baj, ha van.
okt. 18. 12:31
 13/15 anonim ***** válasza:
74%
Nem normális az anyuka hozzáállása. 1 éves a kisfiam, van egy nyuszis szundikendoje, amiért jó pár hónapja nagyon odáig meg vissza van, nagyon ragaszkodik hozzá, szinte el se tud tőle szakadni, ez, meg a cumi nagyon menő és fontos nála :D viszont eszem ágában sincs feltekenykedni 😂 szépen és egészségesen kötődik ettol meg hozzám és az apjához is...
okt. 18. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
67%
Ha a pokróc nyugtassa meg akkor az a pokróc! Örüljön neki az anyuka, ha a gyerek fejlödik és nyugtassa magát valamivel! Ez normális fejlödés. Valamelyik gyerek dúdol, valamelyik zenére nyugszik meg, stb. Az a jó, ha megtanulja magát megnyugtatni. Mi felnöttek is igy müködünk. Stresszben tudjuk mi tesz nekünk jót! Mert megtanultuk mivel, hogyan nyugtassuk meg magunkat.
okt. 20. 07:40
 15/15 anonim válasza:
Mi lett végül?
okt. 27. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!