Waldorf ovi vagy sima?
Figyelt kérdés
Melyik jobb? Melyik után könnyebb a suliba a kezdés?2009. jan. 7. 16:47
1/5 anonim válasza:
waldorf-ról nem jókat hallani,főleg ha a sulira is gondolsz,mindenképpen sima óvit válassz,azoknak is különböző programjaik vannak. én a tevékenység alapú óvodai programot javaslom,ez játékon keresztül fejleszt,nincsenek benne feladatlapok,amik elavultak,sok a játék,zene,mese. de vannak más programok is,van,ami zenei alapú,a másik mesén alapszik stb. stb. A waldorf nagyon elengedi a gyerekeket,ami szerintem óvis korban nagy baj, kellenek a határok,szabályok, és nem biztos,hogy egy átlagos gyerek csak azért festegetni fog,mert valaki mellette fest valamit... Szerintem sima óvi,jól megválasztott pedagógusokkal és óvodai programmal
2/5 anonim válasza:
Waldorf oviba akkor írasd, ha utána Waldorf suliba is tudod majd íratni, mert a normál suli utána lehet, hogy nehezebben fog menni, egész más a rendszer.
3/5 anonim válasza:
Pedagógus vagyok és soha nem adnám a gyerekemet semmilyen Waldorf intézménybe. Nagyon hosszú lenne leírni miéet, de láttam az eredményét, volt főiskolai csoporttársamon. Katasztrófa! Azt gondolom, hogy ezt a módszert nálunk nem igazán művelik jól. Az alap ötlet nem rossz, de ötvözni kellene valami más pedagógiai módszerrel, hogy tényleg működjön hosszútávon.
4/5 anonim válasza:
Én Waldorf oviba jártam és nagyon szerettem, kenyeret sütöttünk, fát, búzát ültettünk, egy csomó érdekes dolgot csináltunk."Rendes" suliba adtak (elég erős, jó suli) és semmiben se vagyok (voltam) lemaradva, sőt nagyonis jól megy a tanulás+ maradt egy csomó szép, feledhetetlen élményem maradt az óvodából! Szerintem semmiről se maradtam le a többiektől a Waldorf miatt... Nem értem miért támadják annyian ezt az oktatási módszert?
5/5 anonim válasza:
Természetesen az eltérő kerettanterv miatt lehet különbség a diákok tudásszintjében, de a Waldorf iskola – a legtöbb modern oktatási szisztémához hasonlóan – kompetenciákat fejleszt, nem pedig csak ismereteket oktat, ezért nem szerencsés csak a tudás mentén vizsgálni a különbségeket. A tapasztalat szerint a Waldorf iskolában érettségizők legalább olyan jól megállják a helyüket a felsőoktatásban vagy az életben, mint más iskolában végzettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!